Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 20:59

  ΔΕΗ: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών - Στο 3,75% το αρχικό επιτόκιο

  ΔΕΗ: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών - Στο 3,75% το αρχικό επιτόκιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της ΔΕΗ, με την αρχική τιμολόγηση από τις πρώτες επαφές να διαμορφώνεται στο 3,75%. 

  Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από πηγές της εταιρείας το βιβλίο προσφορών θα κλείσει την Τετάρτη, ενώ χρηματιστηριακές πηγές εκτιμούν ότι ενδέχεται να κλείσει αύριο Τρίτη. 

  Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ ανέφερε ότι προχωράει σε έκδοση και προσφορά ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας €350 εκατομμυρίων, χωρίς εξασφαλίσεις, που συνδέονται με ρήτρα αειφορίας (sustainability-linked bonds) και λήγουν το 2028 (οι "Ομολογίες με Ρήτρα Αειφορίας" ή οι "Ομολογίες"), 

  Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της Προσφοράς. 

  Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  H Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες με Ρήτρα Αειφορίας  (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor).

  Σημειώνεται πως το roadshow της Προσφοράς ξεκίνησε σήμερα 12 Ιουλίου 2021.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ