Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 10:55

  Σύγκρουση πλοίου συμφερόντων Γ. Προκοπίου με containership στη Μαλαισία

  Σύγκρουση πλοίου συμφερόντων Γ. Προκοπίου με containership στη Μαλαισία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.21

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Ένα πλοίο της Sea Traders, συμφερόντων του Γιώργου Προκοπίου, συγκρούστηκε με ένα τεράστιο containership της Zodiac Maritime, έξω από τη Μαλαισία.

  Σύμφωνα με την αρμόδια ναυτιλιακή υπηρεσία της Μαλαισίας, το bulk carrier, τύπου panamax, "Galapagos" (χωρητικότητας 76.000 dwt και κατασκευής 2010) της ελληνικής ναυτιλιακής, υπέστη μεγάλες ζημιές, καθώς φαίνεται να έχει χτυπηθεί στη δεξιά πλευρά, στο χώρο φορτίου.

  Η υπηρεσία της Μαλαισίας ανέφερε ότι το "Galapagos" παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα πλοήγησης, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί στα δεξιά και να μπλοκάρει το ταξίδι του containership "Zephyr Lumos" (χωρητικότητας 14.952 TEUs και κατασκευής 2021), το οποίο δεν μπορούσε να το αποφύγει.

  Μάλιστα, η σύγκρουση φέρεται να προκάλεσε και διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα. Κανένας τραυματισμός δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα. Ωστόσο, η Sea Traders, με ανακοίνωσή της διαψεύδει τη διαρροή.

  Το "Zephyr Lumos", το οποίο δεν υπέστη μεγάλες ζημιές, κατευθυνόταν προς τη Διώρυγα του Σουέζ, ενώ το "Galapagos" ταξίδευε προς Ινδία.

  Αμφότερα τα πλοία κρατούνται από τις τοπικές αρχές για να βοηθήσουν στη σχετική έρευνα που διεξάγεται.

  Το Capital.gr επικοινώνησε με την Sea Traders, χωρίς να λάβει ακόμη κάποιο σχόλιο.

   

  Τι λέει η Sea Traders

  Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Sea Traders, συμφερόντων του Γιώργου Προκοπίου.

  Η εταιρεία διαψεύδει τις αρχικές πληροφορίες για διαρροή πετρελαίου, ενώ διευκρινίζει ότι το ατύχημα έλαβε χώρα το Σάββατο.

  Η ανακοίνωση:

  Στις 10 Ιουλίου περίπου στις 12:50 (UTC), ο καπετάνιος του "Galapagos" ανέφερε ότι το πλοίο συγκρούστηκε με το containership "Zephyr Lumos" στην τοποθεσία Lat: 01 50.4 N - Long: 102 28.3E.

  Το πλοίο ανήκει στην Primco LTD και πλέει με σημαία Μάλτας.

  Πρόκειται για bulk carrier, το οποίο ναυπηγήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και κατευθυνόταν φορτωμένο από τη Σιγκαπούρη στο Vizag στην Ινδία.

  Ως αποτέλεσμα του περιστατικού, υπήρξαν δομικές ζημιές στο κύτος του πλοίου. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και διαρροή πετρελαίου. Το πλήρωμα (23 μέλη) βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

  Η εταιρεία έχει ενεργοποιήσει το πλάνο απόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κινητοποιώντας εξοπλισμό και προσωπικό για να αξιολογήσει και να αντιμετωπίσει το περιστατικό και έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Η εταιρεία εργάζεται με τις αρχές και τις κρατικές υπηρεσίες υπό ένα εγκεκριμένο σχέδιο, με στόχο να διερευνήσει την υπόθεση.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ