Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 11:57

  Eθνική Τράπεζα: Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης

  Eθνική Τράπεζα: Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής ονομαστικής μετοχής από €3,00 σε €1,00 (χωρίς μεταβολή του συνολικού αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών) με σκοπό τον συμψηφισμό ισόποσων σωρευμένων λογιστικών ζημιών προηγουμένων χρήσεων, στο πλαίσιο θέσπισης Προγράμματος Διάθεσης Μετοχών είναι μεταξύ των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζα που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου. 

  Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση η εν λόγω μείωση προτείνεται στο πλαίσιο θέσπισης πενταετούς Προγράμματος Διάθεσης Μετοχών ("Stock Options Program" ή "Πρόγραμμα") με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών (stock options), κατ’ άρθρο 113 παρ. 4 του Ν. 4548/2018, στα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, σε στελέχη της Διοίκησης και το προσωπικό της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών κατά την έννοια του άρθρου 32 του Ν. 4308/2014, προκειμένου να καταστεί ελκυστική η τιμή της μετοχής, ενώ ημειώνεται ότι δεν έχει καμία επίδραση στα εποπτικά και λογιστικά ίδια κεφάλαια του Ομίλου και της Τράπεζας.

  Ειδικότερα και για τον ανωτέρω σκοπό, προτείνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο προς τη Γενική Συνέλευση η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά το ποσό του €1.829.430.306. Η μείωση του μετοχικού
  κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με ανάλογη μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής ονομαστικής μετοχής από τρία ευρώ (€3,00) σε ένα ευρώ (€1,00).

  Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα ανέλθει στο ποσό €914.715.153,00, διαιρούμενο σε 914.715.153 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μία. Δεδομένου ότι η μείωση πραγματοποιείται για την απόσβεση υφιστάμενων λογιστικών ζημιών, σημειώνεται ότι δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 30.

  Αναλυτικά τα θέματα στα σχετικά αρχεία δεξιά. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Εθνική Τράπεζα (656 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ