Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Ιουλ-2021 07:47

  Ελλάκτωρ: Την επόμενη εβδομάδα η έγκριση του ενημερωτικού της ΑΜΚ

  Ελλάκτωρ: Την επόμενη εβδομάδα η έγκριση του ενημερωτικού της ΑΜΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο ενημερωτικό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, με πηγές προσκείμενες στον Όμιλο να διαψεύδουν διαρροές περί καθυστερήσεων. 

  Όπως αναφέρουν, οι ερωτήσεις που έχουν διατυπώσει οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές είναι τυπικές, ανάλογες με αυτές που ζητούνται από τις εταιρείες που προχωρούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

  Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ελλάκτωρ είχε ανακοινώσει ότι η έγκριση της ΑΜΚ, ύψους 120,5 εκατ ευρώ αναμένεται στα μέσα Ιουλίου και εν συνεχεία θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες της αύξησης κεφαλαίου. 

  H ΑΜΚ της Ελλάκτωρ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 133,9 εκατ. νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με τιμή διάθεσης 90 λεπτά ανά μετοχή και αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές. 

  Τα κεφάλαια τα οποία θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση θα διατεθούν ως εξής:

  - Ποσό περίπου 20,5 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας.

  - Ποσό περίπου 100 εκατ. για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, Άκτωρ, εντός τριών μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

  Το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντλήσει η Άκτωρ θα διατεθεί με στόχο να καλύψει υποχρεώσεις από δραστηριότητες του εξωτερικού, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και τις υποχρεώσεις της στην ελληνική αγορά, 45 εκατ. και 55 εκατ. αντίστοιχα.

  Όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση της Ελλάκτωρ, μέσω της ολοκλήρωσης της αύξησης, θα επιτευχθεί η αλλαγή της εικόνας του ισολογισμού της καθώς και θα εξυγιανθεί - επιταχυνθεί ο κλάδος των κατασκευών. 

  Επίσης στόχος μέσα στους επόμενους 12 μήνες είναι η εξοικονόμηση κόστους κεφαλαίου (κατά 1%), το οποίο θα προέλθει από τα καλύτερα επιτόκια που θα πετύχει πλέον η Ελλάκτωρ (για δανεισμό, εγγυητικές κλπ) με τις τράπεζες.

  Να σημειωθεί ότι το ποσοστό που κατέχει η Reggeborgh στην Ελλάκτωρ ανέρχεται σε 27,481%, ενώ άγωνστο παραμένει αν θα εξασκήσει το call option που έχει συνάψει με τον εφοπλιστή Δ. Διαμαντίδη, το οποίο λήγει στις 20 Ιουλίου. 

  Το εν λόγω call option που έχει συνάψει η Reggeborgh με Δ. Διαμαντίδη αφορά 6.828.260 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Ελλάκτωρ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,1867%. 

  Όσον αφορά την επιβολή προστίμου που επέβαλλε στις 5 Ιουλίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, ύψους 200.000 ευρώ στον Ευθύμιο Μπουλούτα, το οποίο λήφθηκε κατόπιν διερεύνησης για τις οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας Cyprus Popular Bank Public Co Ltd για το έτος 2010 και το εξάμηνο του 2011 στην οποία υπήρξε τότε διευθύνων σύμβουλος, στελέχη της Ελλάκτωρ τονίζουν ότι ο νυν διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου θα προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του εν λόγω προστίμου.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ