Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Ιουλ-2021 16:30

  Νέες παραγγελίες πλοίων από τον Όμιλο Β. Μαρινάκη

  Νέες παραγγελίες πλοίων από τον Όμιλο Β. Μαρινάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Συνεχίζει τις επενδύσεις σε νέο τονάζ η Capital Maritime του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, με το νέο "χτύπημα" να αφορά τον κλάδο των containerships.

  Ναυλομεσίτες λένε στο Capital.gr πως η ναυτιλιακή παρήγγειλε τρία containerships, με option για τρία ακόμη, χωρητικότητας 1.800 ΤΕUs έκαστο.

  Κάθε πλοίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 31 εκατ. δολάρια, ενώ το ναυπηγείο το οποίο θα αναλάβει την κατασκευή τους είναι το νοτιοκορεάτικο Hyundai Mipo Dockyard. Η παράδοση των containerships αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

  Ο Όμιλος του κ. Μαρινάκη εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος στις ναυπηγήσεις πλοίων όλων των τύπων.

  Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Capital Maritime επένδυσε σε 4+2 tankers με "πράσινες" προδιαγραφές, ενώ η Capital Gas ενίσχυσε το ναυπηγικό πρόγραμμα νέων LNG carriers

  Τέλος, σημειώνεται ότι μέσα στο έτος, η Capital Maritime, πούλησε, σύμφωνα με ναυλομεσίτες, τέσσερα υπό ναυπήγηση containerships, έναντι 445,6 εκατ. δολαρίων. Η ναυτιλιακή αποκόμισε καθαρά κέρδη σχεδόν 32 εκατ. δολαρίων, καθώς η αξία της αρχικής παραγγελίας έφτανε τα 414 εκατ. δολάρια.

  Συνολικά ο Όμιλος του εφοπλιστή φέρεται να διαχειρίζεται περισσότερα από 90 πλοία, με δραστηριότητα σε όλους τους κύριους κλάδους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ