Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 08:10

  ΔΕΗ: Προς έκδοση νέου ομολόγου 7ετούς διάρκειας

  ΔΕΗ: Προς έκδοση νέου ομολόγου 7ετούς διάρκειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Έτοιμη να προχωρήσει στην έκδοση νέου ομολόγου εντός του Ιουλίου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να αξιοποιήσει τις ιδανικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά.

  Με τη νέα αυτή έκδοση, η οποία ενδεχομένως να προχωρήσει και εντός του Ιουλίου, η εταιρεία θα επιδιώξει να αντλήσει ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται ότι  το ομόλογο θα είναι 7ετούς διάρκειας ενώ τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της εταιρείας, με καλύτερους όρους, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν αυτήν την περίοδο στις αγορές κεφαλαίου.

  Και η νέα αυτή έκδοση αναμένεται να έχει πράσινα χαρακτηριστικά, δηλαδή θα συναρτάται με την επίτευξη στόχων περιορισμού των εκπομπών CO2 όπως συνέβη και με το προηγούμενο ομόλογο που εξέδωσε η επιχείρηση, στο πλαίσιο του οποίου η ΔΕΗ δεσμεύτηκε για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% έως το 2022.

  Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ ήδη κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της στο κομμάτι του δανεισμού, επιτυγχάνοντας μείωση του καθαρού χρέους της αλλά και περιορισμό του κόστους δανεισμού.

  Ειδικότερα το 2020 η εταιρεία πέτυχε μείωση του δανεισμού της κατά 400 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα κατάφερε να βελτιώσει το δείκτη καθαρού χρέους προς EBITDA από το 11 που ήταν το 2019 στο 3,7.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ