Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 11:04

  Πώς ο ΟΠΑΠ άλλαξε τα παιδιατρικά νοσοκομεία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανακαινισμένες υποδομές, πλήρως εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις, ολοκαίνουργιος εξοπλισμός και μοντέρνα διακόσμηση συνθέτουν πλέον την εικόνα των παιδιατρικών νοσοκομείων "Η Αγία Σοφία" και "Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού". Πίσω από τη μεταμόρφωση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, που υλοποιεί την ολική ανακαίνισή τους. Πρόκειται για μια ουσιαστική επένδυση, η ο οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας  υγείας και στην παροχή υψηλού επιπέδου νοσηλείας σε χιλιάδες παιδιά.

  Σήμερα, επτά χρόνια μετά την έναρξη αυτού του μεγάλου έργου, έχει ολοκληρωθεί πάνω από 85% της ανακαίνισης και τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν αλλάξει ριζικά. Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν αναμορφωθεί 13.910 τετραγωνικά μέτρα και έχουν παραδοθεί 28 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 21 νοσηλευτικές μονάδες, κεντρικές είσοδοι, αίθουσες αναμονής και κλιμακοστάσια. Οι ανακαινισμένοι χώροι έχουν εφοδιαστεί με μοντέρνο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό και διαθέτουν εκσυγχρονισμένες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού. Επιπλέον, πολύχρωμες ζωγραφιές και χαρούμενα μοτίβα στους τοίχους και στα δάπεδα δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά.

  Η πιο σύγχρονη ΜΕΘ Νεογνών στην Ελλάδα

  Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών στο "Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού", η οποία είναι η πιο σύγχρονη στην Ελλάδα, είναι ένα από τα δύο νέα έργα παρέδωσε ο ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία πριν από λίγες ημέρες. Η ΜΕΘ Νεογνών βρίσκεται στον 5ο  και 6ο  όροφο του νοσοκομείου, έχει συνολική έκταση 640 τ.μ. και χωρητικότητα 25 θερμοκοιτίδων.

  Δείτε το βίντεο από την μεταμόρφωση της ΜΕΘ Νεογνών εδώ
   

  image006

  image007

  image008

  image009

  image010

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ