Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 07:56

  Η Frigoglass αναζητά bypass εργοστάσιο στη Ρουμανία

  Η Frigoglass αναζητά bypass εργοστάσιο στη Ρουμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Εναλλακτικές λύσεις για να υποκαταστήσει την παραγωγή που σταμάτησε στο εργοστάσιο που διατηρεί στη Ρουμανία, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις αρχές Ιουνίου, εξετάζει η Frigoglass.

  Αυτή τη στιγμή το κενό που δημιουργήθηκε καλύπτεται από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Ρωσία το οποίο έχει το capacity να καλύψει τις παραγγελίες έως το τέλος του έτους. 

  Ωστόσο, επειδή οι δυνατότητες του εν λόγω εργοστασίου (της Ρωσίας) είναι πεπερασμένες, αναζητούνται και άλλες λύσεις. Όπως η ενοικίαση χώρου στη Ρουμανία για την εγκατάσταση μιας γραμμής παραγωγής που θα παράγει ψυγεία.

  Αυτό ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων η διοίκηση της Frigoglass, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι το πρόβλημα θα λυθεί και δεν θα διαταραχθεί η αλυσίδα παραγωγής και πώλησης ψυγείων, παρά το γεγονός ότι απαιτούνται 18 μήνες για να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη το εργοστάσιο της στην Τιμισοάρα. 

  Η διοίκηση της Frigoglass υποστήριξε επίσης πως η επίδραση στα μεγέθη της εταιρείας από τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας της στη Ρουμανία θα είναι πολύ μικρή, διότι όπως είπε, "οι πρώτες ύλες και τα έτοιμα ψυγεία γλίτωσαν από τη φωτιά”.

  Σημείωσε δε πως "οποιαδήποτε επιπλέον κόστη προκύψουν θα μπουν στον υπολογισμό των διαφυγόντων κερδών από τη διακοπή δραστηριότητας από την πυρκαγιά και θα καλυφθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες”. 

  Η εταιρεία που θ επενδύσει εφέτος 15 εκατ. ευρώ, δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των παραγωγικών της  μονάδων.

  Αναφορικά με το μεταφορικό κόστος και τις τιμές των πρώτων υλών που έχουν αυξηθεί, οι επικεφαλής της Frigoglass ανέφεραν "για να καλύψουμε το impact αυτών των αυξήσεων έχουμε προβεί σε αυξήσεις τιμών”. 

  Η διοίκηση της Frigoglass εμφανίστηκε αισιόδοξη και για την πορεία των οικονομικών της μεγεθών. Όπως ανέφερε, "ο Μάιος έκλεισε αρκετά παρά πάνω από 30% και αντίστοιχα και ο Ιούνιος θα είναι ένας μήνας παραπάνω από τον αντίστοιχο περσινό.

  Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο εξάμηνο και μετά από τις επιπτώσεις που έχει η πυρκαγιά, οι οποίες εκτιμούμε θα είναι μικρές, και το δεύτερο εξάμηνο θα κινηθεί σημαντικά παραπάνω από το δεύτερο εξάμηνο του 2020”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ