Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Ιουν-2021 18:18

  ΕΥΔΑΠ: Διανομή μερίσματος €0,228 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου €0,23 ευρώ

  ΕΥΔΑΠ: Διανομή μερίσματος €0,228 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου €0,23 ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη διανομή καθαρού μερίσματος 0,228 ευρώ ανά μετοχή και επιπρόσθετα την επιστροφή κεφαλαίου 0,23 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΥΔΑΠ.

  Πιο συγκεκριμένα, η ΓΣ αποφάσισε τη διανομή μερίσματος παρελθουσών χρήσεων από το κονδύλι "Κέρδη εις νέον" ποσού ύψους 25.560.000 ευρώ, δηλαδή μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή μεικτό. 

  Το ποσό μερίσματος των 0,24 ευρώ υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.4646/2019 (όπως ισχύει σήμερα), ήτοι 0,012 ευρώ ανά μετοχή, και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,228 ευρώ ανά μετοχή. 

  Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 30ή Ιουνίου 2021 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 7η Ιουλίου 2021. Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε." κατά την 1η Ιουλίου 2021 (record date).

  Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.".

  Παράλληλα, η ΓΣ ενέκρινε την επιστροφή κεφαλαίου από το κονδύλι "Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" ποσού ύψους 24.495.000 ευρώ, δηλαδή ποσό επιστροφής κεφαλαίου 0,23 ευρώ ανά μετοχή με αντίστοιχη τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 5 του Καταστατικού με τίτλο "Μετοχικό Κεφάλαιο". 

  Επίσης, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος από τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, την ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων και την ημερομηνία πληρωμής της επιστροφής κεφαλαίου καθώς και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και να ενεργήσει τα δέοντα για την καταβολή του προερχόμενου από την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ποσού στους μετόχους της Εταιρείας. 

  Η επιστροφή κεφαλαίου από το κονδύλι "Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" θα πραγματοποιηθεί μετά από την παρέλευση 40 ημερών από τη δημοσίευση στο διαδικτυακό τόπο του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.-www.businessportal.gr) της απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ