Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Ιουν-2021 16:59

  Ποιες είναι οι Astir Vitogiannis και Three Cents και πως θα συμβάλουν στη διεύρυνση του Ομίλου IDEAL

  Ποιες είναι οι Astir Vitogiannis και Three Cents και πως θα συμβάλουν στη διεύρυνση του Ομίλου IDEAL
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γενική Συνέλευση του Ομίλου IDEAL που έλαβε χώρα στις 17 Ιουνίου 2021 ενέκρινε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ενεργοποιώντας με τον τρόπο αυτό την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου διεύρυνσής του. 

  Έτσι, ενσωμάτωσε τις εταιρείες Astir Vitogiannis και Three Cents - και οι δύο επενδύσεις του Virtus South European Fund (VSEF), το επενδυτικό όχημα το οποίο διαχειρίζεται η Virtus International Partners (Virtus) - στο χαρτοφυλάκιο της IDEAL, οι θυγατρικές της οποίας ειδικεύονται στη διανομή προϊόντων πληροφορικής και ψηφιακής ασφάλειας, στην παραγωγή λογισμικού και στην παροχή υπηρεσιών εμπιστοσύνης και λύσεων κυβερνοασφάλειας και λευκών οικιακών συσκευών.

  Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο αναζήτησης επιχειρηματικών ευκαιριών για τη διεύρυνση και επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου IDEAL, την οποία η διοίκηση του έκρινε απαραίτητη σε συνέχεια της ανάκαμψης που κατεγράφη στα αποτελέσματα κατά τη χρήση του 2020 και με στόχο τη διασφάλιση της μακροχρόνιας ανάπτυξης του Ομίλου. 

  Με τη συναλλαγή αυτή, ο Όμιλος IDEAL μεγαλώνει το αποτύπωμά του και επεκτείνει τη δραστηριότητά του εκτός από την πληροφορική και στους κλάδους της συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της παραγωγής και διάθεσης premium mixers & tonics. 

  Οι υφιστάμενοι μέτοχοι και οι διοικήσεις των εταιρειών αυτών καθώς και οι διοικήσεις των υφιστάμενων θυγατρικών της IDEAL, οι οποίες έχουν επιτυχημένο παρελθόν και αποτελέσματα, συνεχίζουν απρόσκοπτα τη διοίκηση των συγκεκριμένων εταιρειών, συνεισφέροντας παράλληλα στην περαιτέρω αύξηση της αξίας του συνολικού εγχειρήματος Ταυτόχρονα, προστίθεται και η επενδυτική και διοικητική ομάδα της Virtus, με τη σημαντική της τεχνογνωσία και εμπειρία,  η οποία μέχρι στιγμής είχε την εποπτεία της ανάπτυξης των δύο εταιρειών. 

  Τα οικονομικά δεδομένα

  Το 2020 η IDEAL εμφάνισε κύκλο εργασιών 21,0 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,4 εκατ. ευρώ. Η Astir Vitogiannis κύκλο εργασιών 21,1 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,7 εκατ. ευρώ και η Three Cents είχε κύκλο εργασιών 5,0 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,3 εκατ. ευρώ Επομένως σε ενοποιημένη βάση η νέα IDEAL το 2020 θα είχε Κύκλο Εργασιών 47,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 4,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρείας. Τα μεγέθη αυτά είναι προφανές ότι αλλάζουν πλήρως τον χαρακτήρα της IDEAL και το 2021 θα αποτυπωθούν ανάλογα στον ισολογισμό της.

  Ποιες όμως είναι oι δύο εταιρείες που είχε η Virtus στο portfolio της και έρχονται να προστεθούν στην IDEAL;

  Η Astir Vitogiannis  ιδρύθηκε το 1984, διαθέτει σύγχρονες ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στον Αυλώνα Αττικής. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή μεταλλικών πωμάτων φιαλών και στην εμπορία πωμάτων μεγαλύτερης διαμέτρου για γυάλινα βάζα τροφίμων.

  Το VSEF είχε προχωρήσει σε εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου 51% της εταιρείας ήδη από το 2017.

  Της Astir Vitogiannis  ηγείται μ ομάδα διαχείρισης με αποδεδειγμένο ιστορικό ενώ το παγκόσμιο και καλά διαφοροποιημένο καθιερωμένο δίκτυο πωλήσεων και διανομής της εταιρείας εκτείνεται σε πολλές γεωγραφικές περιοχές και πελάτες, με ισχυρή ευρωπαϊκή βάση και διεθνή εμβέλεια. 

  Ο προσανατολισμός της εταιρείας είναι καθαρά εξωστρεφής, με το 90% της παραγωγής της να εξάγεται σε 45 χώρες και στους πελάτες της συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες εταιρείες εμφιάλωσης μπύρας και αναψυκτικών, διεθνώς, όπως οι Amstel, Heineken, Carlsberg, Bud, Beck’s, Stella Artois, Coca-Cola, Pepsi, Schweppes,Tuborg κ.α.

  Βασικό χαρακτηριστικό της  Astir Vitogiannis είναι η πλήρως ολοκληρωμένη, αυτοματοποιημένη και προσαρμόσιμη διαδικασία παραγωγής με σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

  Η εταιρεία διαθέτει υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής και εργονομικό σχεδιασμό, οι εγκαταστάσεις της συμμορφώνονται με τα αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας και υγιεινής, είναι πιστοποιημένη από όλους τους πολυεθνικούς ομίλους μπύρας και αναψυκτικών καθώς επίσης και κατά ISO 22000, ISO 14001 και FSSC 22000.

  Ως προς τη Three Cents, η εταιρεία συστάθηκε τo 2014 με σκοπό την παραγωγή αεριούχων αναψυκτικών, η παραγωγή μεταλλικού νερού και άλλων ειδών εμφιαλωμένων νερών. 

  Ειδικότερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή αεριούχων αναψυκτικών τα οποία προορίζονται για ανάμιξη με αλκοόλ ("Premium Mixers & Tonics"). Τα προϊόντα της Three Cents κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2014 από την ΑΜΒΥΞ Α.Ε. και ήταν μια κοινή προσπάθεια των ιδρυτών της Γιώργου Μπάγκου, Δημήτρη Νταφόπουλου, Γιώργου Τσιρίκου και Βασίλη Καλαντζή, οι οποίοι είχαν την ιδέα να παρασκευάσουν αναψυκτικά για μίξη με αλκοόλ από 100% φυσικά υλικά, χωρίς συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές και τεχνητά αρώματα. 

  Το όνομα της εταιρείας παραπέμπει στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Αρχικά τη διανομή είχε αναλάβει η εταιρεία Granikal A.E. αλλά πολύ σύντομα και λόγω της επιτυχίας τους, τη διανομή των προϊόντων ανέλαβε το 2016 η Άμβυξ Α.Ε.

  Η καλή διαχείριση, οι θετικές ταμειακές ροές, το προϊόν προστιθέμενης αξίας και οι μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης ώθησαν το VSEF να επενδύσει στην εταιρεία στις αρχές του 2020, αποκτώντας το 51% αυτής.

  Από τον Ιανουάριο του 2020, η Three Cents εμφιαλώνει τα προϊόντα της στις εγκαταστάσεις  του "Μεταξά" στην Κηφισιά. H εταιρεία εξάγει σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο στα έσοδα όσο και στην κερδοφορία, ενώ διατηρεί την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ