Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 16:40

  Χωρίς τη συμμετοχή της Greenhill η Γ.Σ της Ελλάκτωρ

  Ελλάκτωρ, γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα 

  Xωρίς τη συμμετοχή της Greenhill, των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου, πραγματοποιήθηκε η σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ. 

  Η Γενική Συνέλευση, που διήρκησε πάνω από 5 ώρες, ξεκίνησε με αντεγκλήσεις μεταξύ του Προέδρου της ΓΣ, κ. Γ. Μυλωνογιάννη, και του εκπροσώπου της Greenhill Investment, κ. Σ. Μπρέγιαννου, σχετικά με τη συμμετοχή ή μη της εταιρείας των εφοπλιστών κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκου στη διεξαχθείσα γενική συνέλευση με αφορμή την εκχώρηση των δικαιωμάτων ψήφου της Aeolus.

  Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Γενικής Δυνέλευσης της Ελλάκτωρ κ. Μυλωνογιάννης, στο Αποθετήριο εμφανίζεται ότι η Aeolus έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα ψήφου, ήτοι 25,5%, στην Greenhill Investment, ωστόσο δεν υπάρχει έγγραφο της Aeolus στο οποίο να δηλώνεται ότι εκχωρεί τα δικαιώματα αυτά.  

  Ο κ. Μυλωνογιάννης δήλωσε πως θα παράσχει χρόνο προκειμένου να προσκομιστεί πληρεξούσιο της Aeolus προς την Greenhill (όπου θα αναφέρεται η εκχώρηση δικαιωμάτων ψήφου), ενώ στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτό το έγγραφο τότε θα θέσει στο σώμα της Γ.Σ. το αίτημα συμμετοχής της Greenhill στη γενική συνέλευση. 

  Το έγγραφο μέχρι και τον χρόνο που δόθηκε, δεν παρουσιάστηκε και ως εκ τούτου η συμμετοχή ή μη της Greenhill τέθηκε στην κρίση της γενικής συνέλευσης. 

  Κατά της συμμετοχής της Greenhill στη Γ.Σ, ψήφισε το 84,26% των παρισταμένων μετόχων, υπέρ της συμμετοχής της το 4,75%, ενώ αποχή δήλωσε το 11% του εκλογικού σώματος.

  Εκπρόσωπος της εταιρείας Invesco, συμφερόντων των αδερφών Καλλιτσάντση (με περί το 1 εκατ. μετοχές) ζήτησε αίτημα εξαίρεσης του κ. Γ. Μυλωνογιάννη από τη Γενική Συνέλευση καθότι, όπως υποστήριξε, παραβρέθηκε ως δικηγόρος σε δίκη κατά της Greenhill, μετόχου της Ελλάκτωρ. 

  Δεν απαλλάσσεται των ευθυνών η προηγούμενη διοίκηση της Ελλάκτωρ 

  Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης να μην απαλλαγούν από τυχόν ευθύνες τους κατά την άσκηση της διοίκησής τους τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης της Ελλάκτωρ "για ζημίες που προκάλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους στην εταιρεία ή/και συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις, στο πλαίσιο διενεργηθησόμενου και εν εξελίξει ελέγχου, οι οποίες είτε έχουν ασκηθεί, είτε θ ́ασκηθούν στο μέλλον", όπως τόνισε ο κ. Μυλωνογιάννης. 

  Ως εκ τούτου η Γενική Συνέλευση ψήφισε με ποσοστό 81,54% υπέρ της εισήγησης του προεδρείου να μην δοθεί έγκριση στο θέμα της Γ.Σ. που αφορούσε τη συνολική διαχείριση και τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης για την οικονομική χρήση 2020.

  Εγκρίθηκαν τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης 

  Πράσινο φως στα υπόλοιπα θέματα της γενικής συνέλευσης έδωσαν οι μέτοχοι του Ελλάκτωρα, με αυξημένη πλειοψηφία. Μεταξύ αυτών ήταν:

  - η υποβολή προς έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης (Εταιρείας και Ομίλου) της χρήσης 01.01.2020 - 31.12.2020, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Ατομικές και Ενοποιημένες Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις μετά των σχετικών Εκθέσεων και Δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή. 

  - Έγκριση διάθεσης αποτελεσμάτων της χρήσης 01.01.2020 - 31.12.2020, η Εκλογή ορκωτών ελεγκτών για τον έλεγχο των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της χρήσης 01.01.2021 – 31.12.2021, την επισκόπηση των ενδιάμεσων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της ίδιας χρήσης και καθορισμός της αμοιβής τους.

  - Υποβολή προς συζήτηση και ψήφιση από τη Γενική Συνέλευση επί της Έκθεσης Αποδοχών του άρθρου 112 του N. 4548/2018 για τη χρήση 2020.

  - Χορήγηση αδείας, κατ’ άρθρο 98 του Ν. 4548/2018, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε Διευθυντές της Εταιρείας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη διεύθυνση των θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιριών του Ομίλου καθώς και νομικών οντοτήτων στις οποίες συμμετέχει, άμεσα ή έμμεσα, η Εταιρεία ή εταιρείες του Ομίλου, που επιδιώκουν όμοιους ή
  συναφείς προς την Εταιρεία σκοπούς 
  -  Έγκριση της αναθεωρημένης Πολιτικής Αποδοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ. 
  - Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο να θεσπίζει πρόγραμμα διάθεσης μετοχών κατ’ άρθρο 113 παρ. 4 του Ν. 4548/2018 σε στελέχη της διοίκησης και του προσωπικού της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών κατά την έννοια του άρθρου 32 του Ν.4308/2014, με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών (stock options).
  - Παροχή εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίζει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 1β του Ν. 4548/2018.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ