Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 12:37

  Ελλάκτωρ: Εκτός γενικής συνέλευσης η Greenhill - Κατά της συμμετοχής της ψήφισε η πλειοψηφία των μετόχων

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.33

  Μη αποδεκτή τη συμμετοχή της Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου στην εξελίξει γ.σ, έκρινε - κατόπιν ψηφοφορίας - το σώμα της γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ. 

  Κατά της συμμετοχής της Greenhill, ψήφισε υπέρ το 84,26% των παρισταμένων μετόχων, κατά της συμμετοχής της το 4,75%, ενώ αποχή δήλωσε το 11%. Κατά

  την εκκίνηση της γενικής συνέλευσης παρουσιάστηκε εμπλοκή σχετικά με τα δικαιώματα της Aeolus και την εκχώρηση αυτών στην Greenhill Investment.

  Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ κ. Μυλωνογιάννης στο Αποθετήριο εμφανίζεται ότι η Aeolus έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα ψήφου ήτοι 25,5% στην Greenhill Investment, ωστόσο δεν υπάρχει έγγραφο Aeolus στο οποίο να δηλώνεται ότι εκχωρεί τα δικαιώματα αυτά.  

  Ο κ. Μυλωνογιάννης δήλωσε πως θα παράσχει χρόνο προκειμένου να προσκομιστεί πληρεξούσιο της Aeolus προς την Greenhill (στην οποία θα αναφέρεται σε εκχώρηση δικαιωμάτων ψήφου), ενώ στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτό το έγγραφο τότε θα θέσει στο σώμα της γ.σ. το αίτημα συμμετοχής της Greenhill για τη συμμετοχή της στη γενική συνέλευση. 

  Το έγγραφο μέχρι και τον χρόνο που δόθηκε, δεν παρουσιάστηκε και ως εκ τούτου η συμμετοχή ή μη της Greenhill τέθηκε στην κρίση της γενικής συνέλευσης.

  Εκπρόσωπος της εταιρείας Invesco, συμφερόντων των αδερφών Καλλιτσάντση (με περί το 1 εκατ. μετοχές) ζήτησε αίτημα εξαίρεσης του κ. Γ. Μυλωνογιάννη από την γενική συνέλευση καθότι όπως υποστήριξε παραβρέθηκε ως δικηγόρος σε δίκη κατά της Greenhill, μετόχου της Ελλάκτωρ. 

  Η γενική συνέλευση συνεχίζεται.

  Νωρίτερα, σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών αναφερόταν ότι

  Oι κ.κ Σωτήριος Μπρέγιαννος και Αλέξανδρος Εξάρχου, θα εκπροσωπήσουν τους βασικούς μετόχους του Ομίλου κ.κ Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων  ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ συμμετέχοντας με ποσοστό 25,5824%.  

  Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: 

  Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ ενημερώνει για τις γνωστοποιήσεις, που της κοινοποιήθηκαν στις 21.06.2021 από μέτοχό της (GREENHILL INVESTMENTS LIMITED), και υπόχρεα πρόσωπα (ICEBERG CAPITAL LIMITED, Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης καθώς και Σ. Μπρέγιαννος και Α. Εξάρχου), σχετικά με την εκχώρηση δικαιωμάτων ψήφου, βάσει των διατάξεων του ν. 3556/2007 (άρθρα 9 και 10 (η)) και ενόψει της διεξαγωγής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, την 22.06.2021, και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής, και συγκεκριμένα:

  Α. Η GREENHILL INVESTMENTS LIMITED μέτοχος της Εταιρείας (η οποία ελέγχεται από την ICEBERG CAPITAL LIMITED, η οποία ελέγχεται, από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, οι οποίοι δρουν συντονισμένα) στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 18.06.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 54.815.876, δηλαδή ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τους κ.κ. Σωτήριο Μπρέγιαννο και Αλέξανδρο Εξάρχου, οι οποίοι θα ψηφίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Κατά συνέπεια, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED συναφώς και της ICEBERG CAPITAL LIMITED και των κ.κ. Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη κατέρχεται του ορίου του 5%.

  Β. Τα φυσικά πρόσωπα, κ.κ. Σωτήριος Μπρέγιαννος και Αλέξανδρος Εξάρχου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και να ψηφίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, σύμφωνα με τα σχετικά πληρεξούσια, ως πληρεξούσιοι των παραπάνω μετόχων, συγκεντρώνουν 54.815.876 δικαιώματα ψήφου και ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, δηλ. υπέρβαση του ορίου 25%.

  Η ανωτέρω εξουσιοδότηση παύει να ισχύει την 22.06.2021 μετά το πέρας της Συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ