Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 21:02

  Folli Follie: Ενέργειες για συμμόρφωση στην απόφαση του Πρωτοδικείου

  Folli Follie: Ενέργειες για συμμόρφωση στην απόφαση του Πρωτοδικείου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκδικάσθηκε σήμερα Τετάρτη ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου η αίτηση της Folli Follie για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη Συμφωνία Εξυγίανσης στην έκτακτη γενική συνέλευση της 22ας Μαρτίου.

  Την ίδια στιγμή, η εταιρεία -όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο- θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμόρφωσή της με την προδικαστική απόφαση.

  Σημειώνεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, επί της αίτησης της Folli Follie για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, έκρινε ως μη νόμιμη την αναβλητική αίρεση ισχύος της συμφωνίας, η οποία αναφέρεται στην άρση των διατάξεων και της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της 35ης Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών περί δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

  Η αντίρρηση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Folli Follie, ερείδεται στο ότι η άρση των εν λόγω διατάξεων δεν επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στη βούληση των συμβαλλομένων μερών της συμφωνίας, αλλά άπτεται της δικαιοδοτικής κρίσης αρμοδίων ποινικών αρχών και οργάνων. Για τον λόγο αυτό το Πτωχευτικό Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να απαλειφθεί η σχετική αίρεση και, για τη συνοχή της συμφωνίας Εξυγίανσης, να τροποποιηθούν λεκτικά ορισμένοι συναφείς όροι. Επίσης το Πτωχευτικό Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης σχετικά με την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης, τάσσοντας τετράμηνη προθεσμία στην εταιρεία και στους συμβαλλόμενους πιστωτές για να προσκομίσουν τροποποιημένη τη συμφωνίας εξυγίανσης (λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερθείσες αλλαγές).

  Επίσης κρίθηκε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και ότι η εφαρμογή της συμφωνίας εξυγίανσης θα καταστήσει την επιχείρηση βιώσιμη, έχει τηρηθεί η αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των πιστωτών, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια θέση, ενώ οι όποιες αποκλίσεις κρίθηκε ότι δικαιολογούνται από σπουδαίο επιχειρηματικό ή κοινωνικό λόγο και οι πιστωτές της δεν θα βρεθούν σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτήν που θα βρίσκονταν σε περίπτωση πτώχευσης της Εταιρείας.

  Τέλος, σημειώνεται πως απορρίφθηκαν οι κύριες παρεμβάσεις του Δημητρίου Κουτσολιούτσου και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες είχαν κατατεθεί με αίτημα την απόρριψη της αίτησης της εταιρείας για επικύρωση της συμφωνίας.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ