Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Ιουν-2021 13:54

  Κωλύματα στην αδειοδότηση της στοιχηματικής Novibet

  Κωλύματα στην  αδειοδότηση της στοιχηματικής Novibet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων κολλάει, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδειοδότηση εταιρειών διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος που αφορούν την πλατφόρμα Novibet.  Κατά την εξέταση των δικαιολογητικών, την προηγούμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), αναδείχθηκαν διάφορα κωλύματα που θέτουν, τουλάχιστον προς το παρόν και εφόσον δεν θεραπευτούν,  εν αμφιβόλω την παροχή της άδειας.

  Τα προβλήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορούν την εταιρεία Gamart Ltd που εδρεύει στη Μάλτα και τη συνδεόμενη με αυτή Logflex που  εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και λειτουργεί σήμερα τον ιστότοπο Novibet. 

  Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πολύ κατά τα τεκταινόμενα,  ένα από τα βασικά ζητήματα που έχουν αναδειχτεί κατά τη διαδικασία εξέτασης του φακέλου αίτησης αδειοδότησης αφορά την πραγματική ιδιοκτησία, ειδικά της  Gamart Ltd. Πίσω από την εν λόγω εταιρεία που έχει καταθέσει την αίτηση για αδειοδότηση εμφανίζεται μια δαιδαλώδης διάρθρωση μετοχικών συμμετοχών και συναλλαγών με αποτέλεσμα να υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος,  με τα ίχνη να χάνονται σε Κύπρο, Μάλτα και χώρες-φορολογικούς παραδείσους.

  Μια δεύτερη αμφιβολία που έχουν εκφράσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ΕΕΕΠ είναι η προέλευση των χρημάτων που θα απαιτηθούν τόσο για την αδειοδότηση (συνολικά 5 εκατ. ευρώ), όσο και για τη λειτουργία της εταιρείας στη χώρα μας. Πηγές κάνουν λόγο για προβλήματα "πόθεν έσχες".

  Αξίζει να σημειωθεί πως τα κωλύματα και οι αρρυθμίες στην πορεία αδειοδότησης  της Novibet ήρθαν στην επιφάνεια από την ίδια την πλευρά του επενδυτή με δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης της σφαίρας επιρροής του, μετά από την απόφαση της ΕΕΕΠ να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση πριν αναζητηθούν διευκρινίσεις.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά απ’ αυτά τα ζητήματα ο Ροδόλφος Οντόνι, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης της Gamart, ενημέρωσε την Επιτροπή Παιγνίων ότι προτίθεται να καταθέσει έγγραφα που θα εμφανίζουν τον ίδιο ως το φυσικό πρόσωπο πίσω από την αίτηση αδειοδότησης.

  Δεν αποκλείεται μάλιστα η Επιτροπή Παιγνίων να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα για να εξετάσει τα επιπλέον έγγραφα που προτίθεται να καταθέσει η πλευρά Οντόνι. Μένει να φανεί το αν αυτά θα πείσουν τα μέλη της ΕΕΕΠ και αν τελικά θα δοθεί το "πράσινο φως” για την αδειοδότηση της Novibet. 

  Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι ιντερνετικές στοιχηματικές εταιρείες λειτουργούν με καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης και η πολιτεία προχωρά σε διαδικασία πλήρους και τυπικής αδειοδότησής. Στην πορεία αυτή οι επενδυτές πρέπει να εμφανίζουν αξιόπιστα στοιχεία μετοχικής σύνθεσης και προέλευσης των επενδυόμενων κεφαλαίων.

  Έχουν κατατεθεί 21 αιτήσεις αδειοδότησης και εκτιμάται ότι θα αδειοδοτηθούν περισσότερες από 15.  

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ