Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 08:16

  Χρ. Μεγάλου: Οι 12 κινήσεις που φέρνουν την Τρ. Πειραιώς στη νέα εποχή

  Χρ. Μεγάλου: Οι 12 κινήσεις που φέρνουν την Τρ. Πειραιώς στη νέα εποχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Μια δωδεκάδα πρωτιές” χαρακτήρισε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, τα βήματα που έχει επιτύχει η Τράπεζα Πειραιώς από το 2019 μέχρι σήμερα, μιλώντας σε μεγάλο αριθμό υψηλόβαθμων στελεχών, σε διαδικτυακή εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή.

  Η εκδήλωση αφορούσε το πρώτο Progress Meeting του προγράμματος μετασχηματισμού της Τράπεζας με την επωνυμία ΑCT, το οποίο υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς, όπως ανέφερε.

  Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, "η επιτυχία του σχεδίου αυτού θα είναι το πιο ισχυρό θεμέλιο πάνω στο οποίο η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεσματική, λιτά διαρθρωμένη, πλήρως εξυγιασμένη και κερδοφόρα, θα δημιουργεί αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους ανθρώπους της και θα βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων στον τραπεζικό σύστημα".

  "Την ίδια στιγμή", πρόσθεσε, "θα διατηρεί ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα και θα υποστηρίζει ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη μετάβασή της στη βιώσιμη ανάπτυξη".

  Ο μετασχηματισμός της Τράπεζας εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο Sunrise και όπως επισήμανε ο κ. Μεγάλου, σε μόλις τρεις μήνες από την παρουσίασή του, η πρόοδος στην υλοποίησή του είναι εντυπωσιακή, καθώς οι ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ που περιλάμβανε ολοκληρώνονται σε χρόνο ρεκόρ και μάλιστα με συναλλαγές που ανοίγουν δρόμο στην τραπεζική αγορά.

  Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε σε 12 "πρωτιές", όπως είπε, που έχει επιτύχει η Πειραιώς τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα ανέφερε:

  "την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ που είναι η μεγαλύτερη από Τράπεζα στην Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2017

  την πρόσφατη έκδοση ΑΤ1, που είναι η πρώτη στην Ελλάδα.

  την έκδοση Tier 2 κεφαλαίων το 2019, την πρώτη μετά από μια δεκαετία.

  την πρώτη στρατηγική συνεργασία με servicer, τον Ομιλο Intrum

  την πώληση των υπηρεσιών αποδοχής καρτών

  την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων (Amoeba)

  τη συνθετική τιτλοποίηση

  την έκδοση ομολόγου ESG

  τη δημιουργία δανείου με κριτήρια ESG

  τη σύσταση και διάθεση αμοιβαίου κεφαλαίου με κριτήρια ESG

  την υιοθέτηση των αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής (Υπογραφή Αρχών UNEP FI)

  την ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου για τους εργαζομένους της Τράπεζας”.

  Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, "πέτυχε ή διατήρησε την ηγετική της θέση, μεταξύ άλλων, σε χορηγήσεις και καταθέσεις, με μερίδιο περί το 30%, στον αγροτικό τομέα, στο digital, στη βιώσιμη τραπεζική, με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιo Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην εφαρμογή κριτηρίων ESG στη λειτουργία της, στη μείωση του κόστους”.

  "Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας. Και αυτή την ομαδική δουλειά είναι που παίρνουμε μαζί μας στην επόμενη ημέρα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 3 δισ. ευρώ, με την οποία πηγαίνουμε ταχύτερα στο στόχο για μονοψήφιο ποσοστό NPEs”, είπε ο κ. Μεγάλου και υπογράμμισε ότι η Τράπεζα απαλλαγμένη από το μεγάλο βάρος των NPEs και έχοντας την εμπιστοσύνη των μετόχων της, εστιάζει στο φιλόδοξο και καινοτόμο Πρόγραμμα Μετασχηματισμού, το οποίο έχει ως στόχο τη μετάβαση στη νέα τραπεζική εποχή.

  "Αν κάτι επιβεβαιώθηκε κατά την πανδημία, είναι ότι το περιβάλλον μεταβάλλεται και ο μόνος τρόπος να είμαστε ανταγωνιστικοί, είναι να προσαρμοζόμαστε με ταχύτητα και ευελιξία.

  Έχουμε αποδείξει επανειλημμένως ότι είμαστε ανοικτοί στις αλλαγές, ανταποκρινόμαστε όταν λειτουργούμε υπό πίεση και μάλιστα καινοτομούμε και ανοίγουμε δρόμους", κατέληξε ο κ. Μεγάλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ