Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 10:40

  Intralot: Αύξηση 9,3% στα έσοδα και βελτιωμένα EBITDA το α’ τρίμηνο

  Intralot: Αύξηση 9,3% στα έσοδα και βελτιωμένα EBITDA το α’ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 102 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το α’ τρίμηνο του 2021 τα έσοδα του Ομίλου της Intralot, καταγράφοντας αύξηση 9,3% σε ετήσια βάση, ενώ τα EBITDA ανέρχονται στα 24,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 55,4% σε ετήσια βάση και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 20,8 εκατ. ευρώ (+56,4% σε ετήσια βάση).

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας, από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 7,3 εκατ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 57,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

  Οι δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική, κάτω από την Intralot Inc., σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη σε ετήσια βάση (Κύκλος εργασιών +21,8%, EBITDA +81,8%).

  Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2021 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 8,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 25,7% σε ετήσια βάση, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις δαπάνες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

  Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα 643,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του α’ τριμήνου του 2021, ενώ ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου περιορίστηκε κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2021.

  Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το Α’ τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα €21,6 εκατ. (+127,4% σε ετήσια βάση).

  Οι Καθαρές Επενδύσεις κατά το A’ τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα €2,9 εκατ., μειωμένες κατά 48,2% σε ετήσια βάση.

  Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2021 ανήλθαν στα €90,6 εκατ.

  Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου περιορίστηκε κοντά στο €1,5 εκατ. για το Α’ τρίμηνο του 2021.

  O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε: "Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν σημαντική αύξηση των Εσόδων και του EBITDA, που οφείλεται στην ισχυρή λειτουργική απόδοση και την επιτυχή εφαρμογή μέτρων περιορισμού του κόστους, διατηρώντας παράλληλα μια ισχυρή ρευστότητα. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε στρατηγικές αγορές με υψηλότερα περιθώρια, να υλοποιούμε νέα έργα, όπως η Κροατία, και να εγκαθιστούμε το νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, σηματοδοτώντας συνολικά μια πολύ υγιή λειτουργική απόδοση για το 2021".

  * Δείτε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα στη δεξιά στήλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ