Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Ιουν-2021 18:17

  GasLog: "Πράσινο" από τους μετόχους στο deal με την BlackRock

  GasLog: "Πράσινο" από τους μετόχους στο deal με την BlackRock
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ανακοίνωσή της η GasLog, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού, ενημέρωσε ότι η γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία συνεδρίασε στις 4 Ιουνίου, ενέκρινε την προτεινόμενη συγχώνευση της εταιρείας με τον ενεργειακό βραχίονα του επενδυτικού fund BlackRock.

  Περίπου το 93% των μετόχων άναψαν "πράσινο" στη συναλλαγή, σύμφωνα με την οποία, η Global Energy & Power Infrastructure της BlackRock θα γίνει κάτοχος όλων των κυκλοφορουσών μετοχών της GasLog, με την εξαίρεση εκείνων που ανήκουν στους "Rolling Shareholders" (συμπεριλαμβανομένων της Blenheim Holdings, συμφερόντων της οικογένειας Λιβανού και μίας 100% θυγατρικής του Ιδρύματος Ωνάση), έναντι 5,80 δολ. ανά μετοχή.

  Όταν κλείσει και επίσημα η συμφωνία, όπερ αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, οι "Rolling Shareholders" θα συνεχίσουν να κατέχουν περί το 55% των κοινών μετοχών της GasLog, με τον βραχίονα της BlackRock να κατέχει περί το 45%.

  Σημειώνεται ότι η μετοχή της GasLog θα διαγραφεί από το αμερικανικό χρηματιστηριακό ταμπλό.

  Η ναυτιλιακή διαχειρίζεται στόλο 35 LNG carriers, εκ των οποίων 15 βρίσκονται υπό τον έλεγχο της θυγατρικής και εισηγμένης GasLog Partners.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ