Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 14:01

  Ομαδική Ασφάλιση: Πόσο έτοιμοι είστε να προσελκύσετε νέους εργαζόμενους και εργαζόμενες;

  Ομαδική Ασφάλιση: Πόσο έτοιμοι είστε να προσελκύσετε νέους εργαζόμενους και εργαζόμενες;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Αντώνη Δένδη

  Καθώς η πανδημία δείχνει να πλησιάζει προς την αποκλιμάκωσή της, η αισιοδοξία έχει αρχίσει σιγά σιγά να διαφαίνεται για τις επιχειρήσεις, oι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Μάλιστα πολλές από αυτές σκέπτονται να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις προκειμένου να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Ειδικά στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού, με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η τηλε-εργασία, η προσέλκυση νέων ταλέντων ή η διατήρηση των ικανών στελεχών, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και αύξηση της παραγωγικότητάς τους, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλά τα επίπεδα ποιότητας της εργασιακής ζωής και της καλής υγείας τους,  αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις.

  Ενδεικτικά αυτού του κλίματος είναι τα ευρήματα σημαντικών ερευνών που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την έρευνα HR Trends της Randstad Hellas που δημοσιεύθηκε πριν από λίγους μήνες, οι εταιρείες πιστεύουν, σε ποσοστό που αγγίζει το 77%, ότι η επένδυση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αποτελεί την κύρια πρόκληση με την οποία έρχονται αντιμέτωπες. Παράλληλα, το 42% των ανώτερων στελεχών που ρωτήθηκαν ανέδειξε την προσέλκυση ταλέντων τη μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, συγκεντρώνοντας μάλιστα το υψηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με το αντίστοιχο 16% που κατείχε ο δείκτης αυτός κατά την περίοδο της κρίσης. Ταυτόχρονα σημειώνουν την πρόθεσή τους να επενδύουν περισσότερο σε παροχές ιατρικής ασφάλισης, σίτισης καθώς και σε προγράμματα υγείας και ευεξίας που σημειώνουν αυξητική τάση ζήτησης, έναντι του ανταγωνιστικού μισθού.

  Στην ίδια έρευνα παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η ισχυρή επωνυμία του εργοδότη, η υψηλή εργασιακή ασφάλεια, η συνολική ελκυστική πρόταση αξίας του εργοδότη και το ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών συνιστούν τα κύρια στοιχεία προσέλκυσης κορυφαίων ταλέντων.

  Πώς όμως μία επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει αυτό το ανταγωνιστικό πακέτο, συγκρατώντας ταυτόχρονα τα κόστη της σε αυτούς τους δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς; Η ομαδική ασφάλιση μπορεί να δώσει τη λύση που χρειάζονται οι εργοδότες. Ένα σύγχρονο και ευέλικτο ομαδικό πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της επιχείρησης και κυρίως των εργαζομένων της με καλύψεις ζωής, υγείας, αποταμίευσης/συνταξιοδότησης και να τους βοηθήσει να μειώσουν τις ανησυχίες για το μέλλον τους. 

  Ο εξειδικευμένος συνεργάτης κάνει τη διαφορά

  Προϋπόθεση, όμως, για να αξιοποιηθούν σωστά τα οφέλη της ομαδικής ασφάλισης, είναι η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη. Ενός συνεργάτη που να  διαθέτει υψηλή εξειδίκευση, παγκόσμια τεχνογνωσία, αλλά και άριστη γνώση του τοπικού περιβάλλοντος και φυσικά, εμπειρία. 

  Η ΜеtLife, εδώ και πολλά χρόνια, κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια και ελληνική αγορά των ομαδικών προγραμμάτων. Βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, με διατηρησιμότητα πελατών Ομαδικών Προγραμμάτων Ζωής και Υγείας πάνω από 98%, και στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα πάνω από 97%. 

  3 ουσιαστικοί λόγοι για να επιλέξετε τη МеtLife για το ομαδικό πρόγραμμα της επιχείρησής σας

  1. Προγράμματα που προσαρμόζονται στις ανάγκες εργοδοτών και εργαζομένων

  Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία ενός παγκόσμιου οργανισμού με την εμπειρία πάνω από 56 ετών στην  ελληνική αγορά, η MetLife έχει αναπτύξει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και ευέλικτα πακέτα παροχών, τα οποία μπορεί να προσαρμόζει στις ανάγκες κάθε επιχείρησης. 

  Με τη γνώση που αντλεί από τις έρευνες τάσεων ομαδικής ασφάλισης (EBTS) που διοργανώνει η ίδια σε ετήσια βάση, αλλά και από τη συνεργασία της με εταιρίες κάθε μεγέθους στην Ελλάδα και διεθνώς, διαμορφώνει λύσεις που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες εργοδοτών και εργαζομένων, στη δραστηριότητα, το μέγεθος, την κουλτούρα και τις οικονομικές δυνατότητες της επιχείρησης. 

  2.    Κορυφαία τεχνογνωσία στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα 

  Η MetLife κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, διαθέτοντας το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο της ελληνικής αγοράς, με περίπου 400 προγράμματα. Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ και σημειώνουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η MetLife συνεργάζεται με τις περισσότερες εταιρείες του Fortune 500 και με τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, διαθέτει:

  * Εξειδικευμένη ομάδα διαχείρισης, η οποία αποτελείται από πιστοποιημένους διαχειριστές και έμπειρα στελέχη, σε συνεργασία με άριστα καταρτισμένους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές. 

  * Ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης του συνταξιοδοτικού προγράμματος, μέσω της οποίας παρέχεται άμεση εικόνα του χαρτοφυλακίου και πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 

  * Συνεργασία με τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους επενδυτικούς οίκους στον κόσμο – όπως οι BlackRock, Vanguard, JP Morgan, LeggMason κ.ά. - και τη δυνατότητα να επενδύει σε παγκόσμια χαρτοφυλάκια, στο πλαίσιο ειδικών συμφωνιών.

  * Υψηλή τεχνογνωσία στην παρακολούθηση των επενδυτικών αγορών, στην αξιολόγηση και στην επιλογή των κατάλληλων επενδυτικών εργαλείων. 

  3.    Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους τομείς Ζωής και Υγείας 

  Η φερεγγυότητα, το κύρος αλλά και το μέγεθος της МеtLife, έχουν επιτρέψει την πραγματοποίηση αποτελεσματικών συμφωνιών με τους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών. Μέσω των συμφωνιών αυτών, εξασφαλίζει για τους ασφαλισμένους πρόσβαση στα καλύτερα νοσοκομεία και  διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε ένα ευρύ δίκτυο ιατρών.

  Παράλληλα, η MetLife έχει αναπτύξει καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που μειώνουν το χρόνο διαχείρισης του συμβολαίου και αναβαθμίζουν την εμπειρία της επαφής με την εταιρία. Μέσω της πλατφόρμας  e-Claims προσφέρει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να κάνει την αίτησή του ηλεκτρονικά μέσα σε 2’ και να λαμβάνει αποζημίωση για εξωνοσοκομειακά έξοδα στον τραπεζικό του λογαριασμό, εντός 48 ωρών!

  Σήμερα, είναι περισσότερο σημαντικός από ποτέ ο σχεδιασμός μίας σύγχρονης στρατηγικής στελέχωσης της επιχείρησής σας, που αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες αλλά και τις ανησυχίες των ανθρώπων της και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, ακόμη και μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας. Οι εργοδότες που θα καταφέρουν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά μία τέτοια στρατηγική, επιλέγοντας τα κατάλληλα εργαλεία, θα είναι εκείνοι που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μία ταχύτερη ανάκαμψη και ανάπτυξη της επιχείρησής τους. 

  Η επόμενη μέρα είναι κοντά. Η MetLife θα είναι δίπλα σας, πολύτιμος σύμμαχος στη νέα εποχή σας.

  * Ο κ. Αντώνης Δένδης, είναι Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων MetLife

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ