Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 17:10

  Alpha Bank: Στο 5,088% η έμμεση συμμετοχή της Schroders

  Alpha Bank: Στο 5,088% η έμμεση συμμετοχή της Schroders
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.29

  Ποσοστό άνω του 5% στην Alpha Services and Holdings απέκτησε η Schroders PLC, σε μία κίνηση που η τράπεζα θεωρεί "ψήφο εμπιστοσύνης" στο στρατηγικό σχέδιο που ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκησή της. 

  Ειδικότερα, η Alpha ενημερώνει ότι κατόπιν σχετικής γνωστοποιήσεως της Schroders plc. την 03.06.2021, η τελευταία κατέχει έμμεσα από 02.06.2021, δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές σε ποσοστό 5,088%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης.

  Παράλληλα, η εταιρεία ενημερώνει ότι η Schroders plc., κατόπιν της από 03.06.2021 σχετικής γνωστοποιήσεώς της, κατέχει έμμεσα από την 31.05.2021 δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές, καθώς και άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα τα οποία παρέχουν δικαίωμα αποκτήσεως μετοχών που ενσωματώνουν δικαιώματα ψήφου, σε ποσοστό 5,410% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης, αφαιρουμένων αυτών που κατέχει το ΤΧΣ

  Ο πολυεθνικός επενδυτικός οίκος διαχειρίζεται κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 641 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 5.500 εργαζόμενους σε όλες τις ηπείρους. Η αύξηση του ποσοστού του μακροπρόθεσμου επενδυτικού οίκου, αποτελεί απόδειξη και της βούλησής του να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει προτείνει η διοίκηση της τράπεζας προς την έκτακτη γενική συνέλευση της 15ης Ιουνίου.

  Σύμφωνα με τον προτεινόμενο από την Alpha Bank τρόπο διεξαγωγής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όλοι οι νυν μέτοχοι μπορούν, όχι μόνον να συμμετέχουν μέχρι του ποσοστού τους (pro rata) αλλά και να διεκδικήσουν τυχόν νέες μετοχές που θα μείνουν αδιάθετες, με το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας να έχει στείλει το σαφές μήνυμα, πως προτιμά τους μακροχρόνιους θεσμικούς επενδυτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ