Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Ιουν-2021 20:16

  Θετική για την ΑΜΚ της Alpha Bank η Glass Lewis

  Θετική για την ΑΜΚ της Alpha Bank η Glass Lewis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Mε τις παρουσιάσεις του στρατηγικού σχεδίου της Alpha Bank σε διεθνείς επενδυτές να συνεχίζονται, θετική εμφανίζεται η εταιρεία παροχής συμβουλών Governance Glass Lewis στην προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 800 εκατ. ευρώ. Η Alpha Bank πραγματοποιεί περίπου πέντε τηλεδιασκέψεις την ημέρα, με στόχο τις 100 παρουσιάσεις σε διεθνείς και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές μέχρι τα τέλη του μήνα.

  Σύμφωνα με πηγές της αγοράς που έχουν εικόνα των συζητήσεων της Alpha Bank με τους επενδυτές, η πλειοψηφία των μετόχων προτίθενται να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Υπάρχει μάλιστα μεγάλη ικανοποίηση που μια ελληνική τράπεζα αναγνωρίζει εγκαίρως και αξιοποιεί την ευκαιρία για ανάπτυξη που έρχεται στη χώρα με το τέλος της πανδημίας, ειδικά μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

  Από την πλευρά της, η Glass Lewis, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συμβούλους θεσμικών επενδυτών, ανέφερε ότι η διοίκηση της Alpha Bank έχει παρουσιάσει μια ισχυρή επιχειρηματική λογική και ικανοποιητική τεκμηρίωση της πρότασής του προς τους μετόχους, ειδικά ενόψει των τρεχουσών πολύ θετικών συνθηκών αγοράς.

  Ιδιαίτερα ως προς το ύψος και τη σκοπιμότητα της ΑΜΚ, η Glass Lewis αναγνωρίζει τα επιχειρηματικά της οφέλη για την Alpha Bank και τους μετόχους της, ενώ σημείωσε ότι η μετοχή της τράπεζας ανέκαμψε κατά περίπου 20% την ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης περί αύξησης κεφαλαίου. Η Glass Lewis θεωρεί ότι η αύξηση του αριθμού των μετοχών αντισταθμίζεται και με το παραπάνω από τα οφέλη της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της Alpha Bank καθώς και από το γεγονός ότι το ΔΣ προτίθεται να διαφυλάξει τα δικαιώματα των μετόχων μέσω παροχής κατά προτεραιότητα κατανομής μετοχών - μέχρι το υπάρχον ποσοστό τους κατά την ημερομηνία αναφοράς. 

  Η Glass Lewis αναγνωρίζει την στρατηγική ανάπτυξης και μεγέθυνσης που παρουσίασε η διοίκηση της Alpha Bank, υπερβαίνοντας τη λογική ΑΜΚ είναι μόνο για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Eurobank Equities: "Βλέπει" απόδοση άνω του 20% για όσους συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Alpha Bank

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ