Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Ιουν-2021 08:04

  Στην αφετηρία το μεγάλο project των φωτοβολταϊκών της Mytilineos

  Στην αφετηρία το μεγάλο project των φωτοβολταϊκών της Mytilineos
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Στη γραμμή της αφετηρίας προκειμένου να ξεκινήσει την κατασκευή του γιγαντιαίου project φωτοβολταϊκών που αποκτήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Egnatia Group βρίσκεται η Mytilineos. Η έναρξη θα γίνει με τα έργα ισχύος 140MW που εξασφάλισε η εταιρεία στον πρόσφατο διαγωνισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

  Στον εν λόγω διαγωνισμό η Mytilineos ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους με τα έργα της να "κλειδώνουν" σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 32,97 έως και 39,99 ευρώ/MWh. Τα πρώτα αυτά έργα πρόκειται να κατασκευαστούν σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως ο Έβρος, η Χαλκιδική, η Βέροια, οι Σέρρες, η Καρδίτσα και η Λάρισα. 

  Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί επισήμως από την εταιρεία, ο Τομέας Ανάπτυξης ΑΠΕ και Αποθήκευσης Ενέργειας αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής των πάρκων στις αρχές του γ᾽ τριμήνου, με στόχο να ολοκληρωθούν και να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2022. 

  Αυτή τη στιγμή η Mytilineos διαθέτει σε λειτουργία 211MW έργων ΑΠΕ εκ των οποίων τα περισσότερα είναι αιολικά πάρκα. Εκτός από το χαρτοφυλάκιο του 1,5GW των φωτοβολταϊκών της Egnatia Group, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι προχωρά στην ανάπτυξη ακόμη 300MW αιολικών.

  Επίσης η εταιρεία θα αναπτύξει 20 project αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 50MW έκαστο, αξιοποιώντας την τεράστια τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στη συγκεκριμένη τεχνολογία από την διεθνή δραστηριότητά της. Η Mytilineos διαθέτει αυτή τη στιγμή συνολικά σχέδια για έργα  ΑΠΕ άνω των 5 GW.

  Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι η Mytilineos έχει ανακοινώσει μια φιλόδοξη πράσινη ατζέντα, η οποία προβλέπει τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 30% έως το 2030.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ