Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 13:04

  Ελληνική ναυτιλιακή "μπουστάρει" τις επενδύσεις σε νέα πλοία

  Ελληνική ναυτιλιακή "μπουστάρει" τις επενδύσεις σε νέα πλοία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Γιώργου Γεωργίου

  Μία από τις πιο δραστήριες ναυτιλιακές, ελληνικών συμφερόντων, στην αγορά νεότευκτων, η Evalend Shipping του Κρίτωνα Λεντούδη, "χτύπησε" ξανά, παραγγέλνοντας περισσότερα πλοία.

  Ειδικότερα, ναυλομεσιτικές πηγές επισημαίνουν στο Capital.gr ότι η εταιρεία άσκησε δικαιώματα option σε ήδη υπάρχουσες παραγγελίες, για ένα LPG carrier, τύπου VLGC (Very Large Gas Carrier), χωρητικότητας 90.000 cbm και ένα bulk carrier, τύπου kamsarmax, χωρητικότητας 82.000 dwt.

  Το VLGC αποτελεί συνέχεια παραγγελίας τριών πλοίων αυτού του τύπου στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Samho και θα κοστίσει 80 εκατ. δολάρια, με ορίζοντα παράδοσης τα δύο επόμενα χρόνια.

  Παράλληλα, το kamsarmax φαίνεται πως είναι συνέχεια παραγγελίας για δύο ακόμη πλοία στην κινεζική γιάρδα YAMIC και η κατασκευή του αποτιμάται στα 27 εκατ. δολάρια, ενώ η παράδοσή τους είναι προγραμματισμένη για το 2023.

  Νωρίτερα στο έτος, η ναυτιλιακή άσκησε option για τη ναυπήγηση δύο ακόμη μεσαίου μεγέθους πλοίων μεταφοράς LPG (40.000 cbm έκαστο) σε αρχική παραγγελία στη Νότια Κορέα για 2+2 πλοία.

  Κάθε πλοίο αναμένεται να κοστίσει περίπου 45,5 εκατ. δολάρια και αναμένεται να παραδοθούν έως το 2023.

  Οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας σε νέο τονάζ υπερβαίνουν τα 600 εκατ. δολάρια.

  Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis, η Evalend ελέγχει 40 πλοία, χωρίς τις υπό ναυπήγηση μονάδες.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ