Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Μαϊ-2021 19:58

  Ελλάκτωρ: Στα μέσα Ιουλίου η AMK των 120,5 εκατ. ευρώ

  Ελλάκτωρ: Στα μέσα Ιουλίου η AMK των 120,5 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Ελένης Μπότα

  Το ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ έχει βελτιώσει το κεφάλαιο κίνησης της Ακτωρ, ενώ η δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω την οικονομική της εικόνα. 

  Αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων από την διοίκηση της Ελλάκτωρ στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2021.

  Αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η διοίκηση του Ομίλου τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές και είναι στο στάδιο της κατάθεσης των φακέλων, ενώ εκτιμά ότι η έγκριση θα δοθεί στα μέσα Ιουνίου και εν συνεχεία στα μέσα Ιουλίου θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες της αύξησης κεφαλαίου. 

  Αναφορικά με την πορεία των οικονομικών της μεγεθών ο τζίρος του Ομίλου στο πρώτο τρίμηνο ανήλθε σε 193 εκατ. μειωμένος κατά 14% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 που ήταν στα 225 εκατ ευρώ. 

  Όσον αφορά τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 40 εκατ. έναντι 51 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα το προηγούμενο έτος, επηρεαζόμενα από την κάμψη των επιδόσεων του κλάδου των Παραχωρήσεων, λόγω των επιπτώσεων της COVID-19 και των μέτρων περιορισμού (-11,7 εκατ. έναντι του 1ου 3μήνου ‘20), του κλάδου της Κατασκευής (-8,5 εκατ. έναντι του 1ου 3μήνου ‘20), αλλά και από τη σημαντική βελτίωση του κλάδου των ΑΠΕ (+7,8 εκατ. έναντι του 1ου 3μηνου ‘20).  

  Η τελική γραμμή είχε ζημιές 10 εκατ. ευρώ από 8,8 εκατ. ευρώ στο πρώτο 3μηνο 2020. 

  Αναφορικά με την κατασκευαστική δραστηριότητα και σύμφωνα με τις προηγούμενες λογιστικές καταστάσεις, η τελευταία φορά που ο Όμιλος είχε θετικό EBITDA ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2019 (+4,3 εκατ ευρώ), ενώ στα επόμενα τρία τρίμηνα η αθροιστική ζημιά από τον κλάδο της κατασκευής ανήλθε 131 εκατ. ευρώ. 

  Για φέτος η ζημιά ξεκινάει με 9,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιάς 1 εκατ. το 1ο 3μηνο 2020. 

  Να σημειωθεί ότι τα έξοδα διοίκησης μειώθηκαν στο χαμηλότερο ύψος των τελευταίων 9 τριμήνων και συγκεκριμένα στα 12 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 24%, ενώ σε σύγκριση με το τέλος του 2020 η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη. 

  Η μείωση οφείλεται στα χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα στην κεντρική διοίκηση και στην κατασκευή. 

  Τέλος αναφορικά με τον αριθμό του προσωπικού του Ομίλου τέλος εμφανίζεται μειωμένο κατά 3% σε σύγκριση με περσινό πρώτο τρίμηνο και ανέρχεται στους 5.487 εργαζόμενους.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Ελλάκτωρ: Με ζημιές 9,9 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ