Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Μαϊ-2021 16:52

  ΕΚΚ: Χρηματοδοτικά Προγράμματα Προώθησης και Διανομής Κινηματογραφικών Ταινιών

  ΕΚΚ: Χρηματοδοτικά Προγράμματα Προώθησης και Διανομής Κινηματογραφικών Ταινιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ανακοίνωσε σήμερα τον Κανονισμό Προγραμμάτων Χρηματοδότησης της Προώθησης και της Διανομής Κινηματογραφικών Έργων από την Hellas Film.

  "Με τον κανονισμό αυτό, που αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το ΕΚΚ, κλείνει ο κύκλος της δημιουργίας του νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για όλες τις δράσεις χρηματοδότησης της ελληνικής ταινίας σε όλες τις φάσεις της, από την ανάπτυξη της ιδέας ενός κινηματογραφικού σχεδίου μέχρι την επαφή της ολοκληρωμένης πια ταινίας με το κοινό" τονίζει το ΕΚΚ, με σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού κινηματογράφου και των δημιουργών του, την υποστήριξη της κινηματογραφικής αίθουσας, αλλά και την ενθάρρυνση εναλλακτικών τρόπων διανομής.

  Το Κέντρο Κινηματογράφου ενημερώνει επίσης, ότι παράλληλα με τον παρόντα Κανονισμό καταρτίστηκε και το Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Φεστιβάλ Κινηματογράφου, "με το οποίο δημιουργείται συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για όλες τις δράσεις της Hellas Film που αποσκοπούν στην προβολή και προώθηση της ελληνικής κινηματογραφικής τέχνης στην Ελλάδα και διεθνώς".

  Στις αρχές του Ιουνίου θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων.

  Τα βασικά σημεία του Κανονισμού Προγραμμάτων Χρηματοδότησης και Προώθησης της Διανομής

  Ενισχύει όλες τις ελληνικές ταινίες, ανεξαρτήτως από το αν έχουν τύχει χρηματοδότησης από πρόγραμμα του ΕΚΚ, με κριτήρια αξιολόγησης και διαφάνεια.

  Δίνει έμφαση στην υποστήριξη της κινηματογραφικής αίθουσας χρηματοδοτώντας συνολικά μέχρι 20.000 ευρώ τη διανομή κάθε ελληνικής ταινίας που προορίζεται για αυτή.

  Θέτει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη του κοινού της ελληνικής ταινίας σε όλη την επικράτεια, στηρίζοντας κατά προτεραιότητα τη διανομή της, όταν αυτή διευρύνεται πέραν της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων, συμπεριλαμβάνοντας τις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της χώρας.

  Συγχρονίζεται με τον βηματισμό της ψηφιακής εποχής μας, χρηματοδοτώντας μέχρι 10.000 ευρώ τη διανομή της ελληνικής ταινίας σε πλατφόρμες. Το χρηματοδοτικό αυτό μέτρο εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας αποσκοπώντας στην ανάπτυξη του κοινού, ειδικά του νεανικού, σε όλη την Ελλάδα.

  Ενισχύει την καθολική προσβασιμότητα στην ελληνική ταινία δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες προβολής της (πχ με υποτίτλους για άτομα με προβλήματα ακοής).

  Συμβάλλει στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της στρατηγικής για την προώθηση της ελληνικής ταινίας στη διεθνή αγορά, χρηματοδοτώντας μέχρι 12.000 ευρώ τη διεθνή πρεμιέρα της σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ.

  Επισπεύδει τη διαδικασία των αξιολογήσεων και αποφάσεων ορίζοντας το διάστημα του ενός (1) μηνός ως το μέγιστο χρόνο αναμονής για την απάντηση σε αίτηση που έχει υποβληθεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΚΚ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ