Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Μαϊ-2021 12:12

  Στο "μικροσκόπιο" της ΕΕ η Coca Cola

  Στο "μικροσκόπιο" της ΕΕ η Coca Cola
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Στο "μικροσκόπιο”, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται οι πρακτικές της Coca Cola στην Ευρώπη. Πηγές της Coca Cola HBC επιβεβαίωσαν στο Capital.gr αυτή την εξέλιξη, δηλώνοντας: "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε την The Coca-Cola Company, την Coca-Cola Hellenic Bottling Company και την Coca-Cola European Partners ότι έχει ξεκινήσει έρευνα με επίσημο αίτημα για πληροφορίες, το οποίο λάβαμε στις 20 Μαΐου 2021”.

  Οι ίδιες πηγές απέφυγαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες για το αντικείμενο και το εύρος της έρευνας, περιοριζόμενες να αναφέρουν: "θα συνεργαστούμε πλήρως με την Επιτροπή, ωστόσο δεν θα ήταν σωστό για εμάς να προχωρήσουμε σε περαιτέρω σχολιασμό δεδομένου πως η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη”. 

  "Τηρούμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού, καθώς και όλους τους άλλους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς”, δήλωσαν οι ίδιες πηγές στο Capital.gr προσθέτοντας "είναι κάτι που κάνουμε μέσω σαφών οδηγιών και πολιτικών, τακτικών εκπαιδεύσεων και ελέγχων στο σύνολο της επιχείρησής μας”.

  Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της έρευνας που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η EuroCommerce μέλη της οποίας είναι οι Carrefour, Ikea, Metro και Tesco, κ.ά. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων "οι πολυεθνικοί προμηθευτές αντιμετωπίζουν τους λιανοπωλητές κάθε χρόνο με μεγάλες μονομερείς αυξήσεις τιμών με λίγη ή καθόλου δικαιολογία”.

  Έναν μήνα νωρίτερα, στις 21 Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε γνωστοποίηση για προτεινόμενη συγκέντρωση, με την οποία η The Coca-Cola Company και η Coca-Cola HBC AG προτίθενται να αποκτήσουν, τον κοινό έλεγχο της Ολλανδικής WABI CCH BV που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών στο e-εμπόριο συνδέοντας χονδρεμπόρους, εμπόρους λιανικής πώλησης, προμηθευτές και καταναλωτές τυποποιημένων προϊόντων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ