Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 12:38

  Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Άκτωρ για τον διαγωνισμό της Εγνατίας

  Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Άκτωρ για τον διαγωνισμό της Εγνατίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:41

  της Ελένης Μπότα

  Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις για τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού. 

  Ως εκ τούτου ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά με τις δύο συμμετοχές των κοινοπραξιών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects και Vinci – Μυτιληναίος – ΑΒΑΞ.

  Οι οικονομικές προσφορές είχαν κατατεθεί την 1η Απριλίου, στο ΤΑΙΠΕΔ.

  Όπως έγραψε το Capital.gr τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Άκτωρ ήταν μετά την άρνηση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει παράταση στον διαγωνισμό κατά ένα μήνα, προκειμένου να μπορέσει να κατέβει αυτόνομα λόγω της άρνησης την τελευταία στιγμή της Roadis (που συμμετέχει από κοινού με την Άκτωρ) να συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία.

  Μάλιστα η διοίκηση της Άκτωρ απέστειλε μαζί και την επιστολή της Roadis η οποία ενημέρωνε τον κατασκευαστικό Όμιλο ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, επικαλούμενοι ζημιές που έχουν υποστεί από την πανδημία.

  Στις 26 Μαρτίου η Άκτωρ υπέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ αίτημα ζητώντας τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών κατά 35 ημέρες, αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή της Άκτωρ Παραχωρήσεις σύμφωνα με τα τεύχη του διαγωνισμού, δηλαδή να εγκριθεί η μεταβολή του προεπιλεγέντος σχήματος λόγω αποχώρησης της Roadis και να συμμετάσχει νομίμως η Άκτωρ Παραχωρήσεις στον διαγωνισμό. 

  Ωστόσο στις 30 Μαρτίου και τα δύο αιτήματα απορρίφθησαν από τα ΤΑΙΠΕΔ. Στις 31 Μαρτίου ασκήθηκε Προδικαστική Προσφυγή ενώπιον του ΤΑΙΠΕΔ και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του ΣτΕ. 

  Το αίτημα της προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε και καθορίστηκε ημερομηνία εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων στις 10 Μαϊου 2021.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * TΑΙΠΕΔ: Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, τι έρχεται για Εγνατία Οδό, Αττική Οδό και λιμάνια

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ