Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 12:16

  Τι έφερε τους κλυδωνισμούς στη μετοχή της Alpha Bank

  Τι έφερε τους κλυδωνισμούς στη μετοχή της Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο limit down και στα 0,8680 ευρώ έφτασε σήμερα η μετοχή της Alpha Bank,  στον απόηχο των φημών για τους σχεδιασμούς κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τις μεγάλες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που δρομολογεί.

  Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες του Capital.gr, η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού έχει ήδη ετοιμάσει το επικαιροποιημένο στρατηγικό πλάνο, το οποίο προβλέπει επιθετικότερη μείωση των κόκκινων δανείων. Από τα περίπου 3 δισ. ευρώ που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Μάρτιο, το επικαιροποιημένο πλάνο αναμένεται να προβλέπει ποσό γύρω στα 7 δισ. ευρώ. Οι πληροφορίες αυτές πυροδότησαν την έντονη φημολογία περί ανάγκης κεφαλαιακής ενίσχυσης, ειδικά μάλιστα ενόψει της ενημέρωσης των αναλυτών και θεσμικών επενδυτών που θα έχει η διοίκηση της τράπεζας στις 27 Μαΐου 2021, κατά τις σχετικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2021.

  Άλλωστε, όπως πρόσφατα είχε αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, τα σχέδια μείωσης του κινδύνου, ήτοι μείωσης των NPEs,συνεπάγονται κινδύνους εκτέλεσης δεδομένου του πιθανού μεγέθους των τιτλοποιήσεων και του δυνητικού τους αντίκτυπου στα αποθέματα κεφαλαίων των τραπεζών. Ωστόσο, η επέκταση του "Ηρακλή" και οι ενέργειες αύξησης κεφαλαίου θα βοηθήσουν στην άμβλυνση αυτών των κινδύνων, είχε αναφέρει ο οίκος.

  Αλεξάνδρα Τόμπρα 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * To επικαιροποιημένο στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank

  * Νέα "ψήφος" εμπιστοσύνης από Fitch: Η ταχεία μείωση των NPEs βελτιώνει όλο και πιο έντονα την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών

  * S&P: Καμία ανησυχία για την Ελλάδα μετά το τέλος του PEPP - Το στοίχημα της επόμενης μέρας για την οικονομία και τις τράπεζες

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ