Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 13:26

  MIG: Διευκρινίσεις για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της

  MIG: Διευκρινίσεις για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε διευκρινίσεις για την αναδιάρθωση του δανεισμού της προχώρησε η Marfin Investment Group απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

  Συγκεκριμένα η εταιρεία ανέφερε τα εξής: 

  α) Έκδοση ενός νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ) αρχικού ποσού έκδοσης
  €281 εκ. και συνολικού ποσού έως €305 εκ. Η διάρκεια του ΚΟΔ ορίζεται σε τρία (3) έτη από την ημερομηνία (πρώτης) έκδοσης (14.5.2021) με δυνατότητα παράτασης κατά ένα (1) έτος κατά τη διακριτική ευχέρεια της Τράπεζας. Το συμβατικό επιτόκιο ανέρχεται σε EURIBOR 12 μηνών πλέον περιθωρίου 2%, με δυνατότητα ετήσιας κεφαλαιοποίησης έως του 75% των δεδουλευμένων τόκων. Σε εξασφάλιση των απαιτήσεων της δανείστριας τράπεζας, παραχωρείται ενέχυρο Α΄ τάξης επί του συνόλου των μετοχών (άμεσης και έμμεσης) κυριότητας της Εταιρίας έκδοσης της θυγατρικής "Attica Α.Ε. Συμμετοχών".

  β) Τροποποίηση των όρων του υφιστάμενου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ) έκδοσης της Εταιρίας ημ. 31.7.2017, αρχικού ποσού έκδοσης ύψους €425 εκ. και σημερινού ανεξόφλητου υπολοίπου ύψους €160 εκ., με παράταση της διάρκειάς του έως την 15.5.2024 και δυνατότητα παράτασης κατά ένα (1) πρόσθετο έτος κατά τη διακριτική ευχέρεια της Τράπεζας. Το συμβατικό επιτόκιο ανέρχεται σε EURIBOR 12 μηνών πλέον περιθωρίου το οποίο μειώνεται από 4% σε 0,5%, με δυνατότητα ετήσιας κεφαλαιοποίησης του συνόλου ή μέρους των δεδουλευμένων τόκων. Το δικαίωμα μετατροπής παραμένει ως έχει. Σε εξασφάλιση των απαιτήσεων της δανείστριας τράπεζας, παραχωρείται ενέχυρο Β΄ τάξης επί του συνόλου των μετοχών (άμεσης και έμμεσης) κυριότητας της Εταιρίας έκδοσης της θυγατρικής "Attica Α.Ε. Συμμετοχών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ