Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 09:38

  Κλείνει και άλλα καταστήματα στην Τουρκία ο Φουρλής

  Βασίλης Φουρλής - ΙΚΕΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Έως το τέλος Ιουνίου, ο όμιλος Φουρλή, αναμένεται να έχει κλείσει και άλλα καταστήματα Intersport που διατηρούσε στην Τουρκία, μειώνοντας το δίκτυο του στα 11-12 από 23 που είχε. Αυτό ανέφερε χθες Τετάρτη η διοίκηση του ομίλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, η οποία δήλωσε ότι θα επανεξετάσει σε δεύτερο χρόνο τη βιωσιμότητα των υπολοίπων καταστημάτων Intersport στην Τουρκία αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πλήρη αποεπένδυση σε ότι αφορά το συγκεκριμένο σήμα.  

  Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου Φουρλή, οι πωλήσεις από τη στιγμή που η αγορά επαναλειτούργησε τον Απρίλιο και τον Μάιο κατέγραψαν αύξηση κατά 80%, ποσοστό ωστόσο που δεν συγκρίνεται απόλυτα με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα – πέρυσι η αγορά ζούσε στους ρυθμούς του πρώτο σκληρού lockdown. 

  Το πρώτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 34,1% παρά τη θεαματική άνοδο των online πωλήσεων ενώ αντίθετα τους ίδιους μήνες οι πωλήσεις των ΙΚΕΑ σε Βουλγαρία και Κύπρο αυξήθηκαν κατά 15,6%. Τα δίκτυα αθλητικών της Intersport και της Athlete’s Foot στο α’ τρίμηνο εμφάνισαν πτώση πωλήσεων 11,9% αλλά αύξηση 9% στο εξωτερικό (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία. Αποτέλεσμα το α’ τρίμηνο του 2021, ο όμιλος να εμφανίσει σε ενοποιημένο επίπεδο πτώση πωλήσεων 10,5%. 

  Την ίδια στιγμή ο όμιλος συνεχίζει τις επενδύσεις. Για τη φετινή χρονιά έχει προϋπολογίσει ότι θα επενδύσει κεφάλαια 22-24 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 4 νέων καταστημάτων Intersport και δύο ακόμη μίνι ΙΚΕΑ, εκ των οποίων το ένα στη Βουλγαρία και το δεύτερο στην Αθήνα. 

  Αναφορικά με τη νέα εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων Trade Estate, η σύσταση της αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο. Η προς σύσταση εταιρεία διαθέτει ήδη στο χαρτοφυλάκιο της ακίνητα εύλογης αξίας ύψους 184 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου η υπό σύσταση AEEAΠ έχει παράλληλα υπό διαπραγμάτευση τρία νέα projects και προκαταρκτικές επαφές και για άλλα ακίνητα, εκτιμώντας ότι σε βάθος διετίας θα έχει διπλασιάσει την αξία αποτίμησης των ακινήτων της.

  Αναφορικά με την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και του μεταφορικού κόστους, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι δεν θα δεχθεί πιέσεις, καθώς η InterIkea έχει "χετζάρει" και έχει κάνει αναδιάρθρωση της παραγωγής μεταφέροντας συνεργασίες από την Ασία σε πιο κοντινά κέντρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ