Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 08:59

  Premia Properties: Στόχος η δημιουργία χαρτοφυλακίου €1 δισ.

  Premia Properties: Στόχος η δημιουργία χαρτοφυλακίου €1 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Η δημιουργία χαρτοφυλακίου 300 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία και 1 δισ. ευρώ στην πενταετία είναι ο στόχος για την Premia Propeties προκειμένου να "πρωταγωνιστήσει" στον εγχώριο real estate.

  Όπως τόνισε χτες η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ στη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλεσης, σήμερα η αξία του χαρτοφυλακίου της Premia Properties ανέρχεται στα 114 εκατ. ευρώ και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως και υψηλότερα. 

  Ήδη το χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης στον τομέα των Logistics έχει ηγετική θέση με 113.000 τ.μ ενώ υπάρχουν συμβόλαια με μεγάλα ονόματα του λιανεμπορίου όπως ο Όμιλος Σκλαβενίτη.

  Η Γενική Συνέλευση έδωσε το "πράσινο φως" για νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, την τρίτη κατά σειρά, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, τόσο με εισφορά ακινήτων όσο και με μετρητά. 

  Αν και η διοίκηση της εταιρείας απέφυγε να αναφερθεί στο ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογείται, τονίστηκε ότι η ανάπτυξη της εταιρείας είναι γοργή, θα υπάρχει συνέπεια στην επενδυτική της πολιτική και δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. 

  Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Κώστα Μαρκάζο, πέραν της ΑΜΚ θα εξεταστούν και άλλοι τρόποι χρηματοδότησης όπως τα εταιρικά ομόλογα. 

  Όπως τόνισε ο κ. Μαρκάζος, στρατηγική επιδίωξη της εταιρείας είναι η επικέντρωση σε τομείς ακινήτων όπως τα logistics, τα εμπορικά ακίνητα (big boxes), αλλά και ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα σε υγεία, εκπαίδευση, γηροκομεία κ.α, ενώ υπάρχουν συζητήσεις και ώριμες διαπραγματεύσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. 

  "Έχουμε πάρα πολλούς μισθωτές, μεγάλη διασπορά μισθωτών και παράλληλα υψηλά και μακροχρόνια συμβόλαια", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

  Τέλος "ψήφο εμπιστοσύνης" στο διοικητικό σχήμα της Premia έδωσε και ο Ηλίας Γεωργιάδης, μεγαλομέτοχος της εταιρείας και βασικός μέτοχος της σουηδικής Sterner Stenhu, τονίζοντας ότι "η διοίκηση είναι πολύ δυνατή και υλοποιεί το επενδυτικό πλάνο ώστε να φθάσει στους στόχους που έχουν τεθεί". Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά "το επόμενο βήμα για την Premia είναι η αύξηση που θα κάνουμε και μετά δεν μας σταματάει τίποτα. Θα αγοράσουμε τα ακίνητα που έχουμε προγραμματίσει με καλούς μισθωτές, σίγουρα εισοδήματα στους τρεις τομείς που έχουμε επιλέξει και θα φθάσουμε στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ