Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Μαϊ-2021 14:50

  Eurobank Equities: Πιο συντηρητική από τη διοίκηση της τράπεζας για τα μεγέθη της Τρ. Πειραιώς

  Τρ. Πειραιώς: Η αλήθεια για την πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την απόρριψη από το ΤΧΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με 1,91 ευρώ τιμή-στόχο και σύσταση hold ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της Τράπεζας Πειραιώς η Eurobank Equities.

  Σε report της αναφέρει ότι το νέο επιχειρηματικό πλάνο της διοίκησης έχει νόημα, ενισχύοντας ως εκ τούτου το investment case.

  "Μια καθαρή και κερδοφόρα τράπεζα στα επόμενα χρόνια είναι μια εξαιρετικά υψηλή πιθανότητα κατά την άποψη μας. Παρόλα αυτά, θεωρούμε το προφίλ ρίσκου/ανταπόδοσης ισορροπημένο σε αυτό το επίπεδο, δεδομένης της τρέχουσας αποτίμησης του ομίλου, 0,4 φορές το εκτιμώμενο P/TBV του 2022.

  Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ακόμη ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταμόρφωσης, για να ενισχύσει τη λειτουργική αποδοτικότητα του ομίλου.

  Οι εκτιμήσεις της είναι πιο συντηρητικές από αυτές της διοίκησης της τράπεζας, και αναμένει ελαφρώς χαμηλότερα έσοδα μεσοπρόθεσμα, ως αποτέλεσμα των μικρότερων εκτιμήσεων για τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από τις μη βασικές δραστηριότητες.

  "Είμαστε επίσης πιο συντηρητικοί σε ό,τι αφορά στο μέτωπο των λειτουργικών δαπανών, καθώς θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο για οποιαδήποτε διοίκηση να διατηρήσει τον έλεγχο του κόστους όταν τα έσοδα αυξάνονται”, τόνισε η Eurobank Equities.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ