Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 08:23

  Πηγές ΕΤΕ: Η Εθνική Τράπεζα δεν προχωρά σε ΑΜΚ

  Πηγές ΕΤΕ: Η Εθνική Τράπεζα δεν προχωρά σε ΑΜΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Toυ Λεωνίδα Στεργίου

  Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία αναφέρουν ότι η Εθνική Τράπεζα σκέφτεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό τόνιζε χθες αξιόπιστη πηγή της Εθνικής Τράπεζας, διαψεύδοντας ουσιαστικά τέτοιου είδους σενάρια, τα οποία στερούνται βάσης, όπως πρόσθετε, με δεδομένα τα ισχυρά κεφάλαια της Τράπεζας και τον υψηλό δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας.

  Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του τέλους του 2020, ο δείκτης CET1 είναι στο 15,7%, με διαφορά ο υψηλότερος στην εγχώρια τραπεζική αγορά, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος της Εθνικής, και ο συνολικός δείκτης κεφαλαίων στο 16,7%. Σημειώνεται ότι ο δείκτης κεφαλαίων της ΕΤΕ, μέσα στο 2021, θα ενισχυθεί με 170 μονάδες βάσης, με την ολοκλήρωση των συναλλαγών της Εθνικής Ασφαλιστικής και του Frontier (τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 6,1 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος Ηρακλή).

  Από την ίδια πηγή, επισημαίνεται ακόμη ότι η Εθνική Τράπεζα, με την ολοκλήρωση του Frontier, έχει εξορθολογήσει τον ισολογισμό της, με τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs προς συνολικά δάνεια) να έχει κατέβει στο 13,6%, σε σχέση με το 31,3% που ήταν στο τέλος του 2019, ενώ σε απόλυτο μέγεθος τα NPEs, μετά τις προβλέψεις, να διαμορφώνονται πλέον μόνο σε 1,6 δισ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ