Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Μαϊ-2021 21:56

  Cenergy: Αυξήθηκαν τα μεγέθη στο α΄ τρίμηνο

  Cenergy: Αυξήθηκαν τα μεγέθη στο α΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση των εσόδων αλλά και των κερδών ανακοίνωσε η Cenergy για το α΄ εξάμηνο του έτους. 

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 4% και έφτασε στα 228,4 εκατ. ευρώ, +4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο (219,5 εκατ. ευρώ).

  Η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζει ικανοποιητική τη λειτουργική κερδοφορία με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται στα 18,0 εκατ. ευρώ, από την ομαλή εκτέλεση καλωδιακών έργων και τη συνεχή προσήλωση σε υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα. Το EBITDA ανήλθε σε 18,6 εκατ. ευρώ, + 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (α’ τρίμηνο 2020: 16,3 εκατ. ευρώ), "επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της εταιρείας μέσα σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον".

  Σε ό,τι αφορά τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων έφτασαν στα 4,9 εκατ. ευρώ  έναντι 1,7 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο 2020.

  Σημειώνεται πως το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ήταν στις 31 Μαρτίου στα 650 εκατ. ευρώ που σηματοδοτεί -όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση- τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου (31/12/2020: 500 εκατ. ευρώ).

  Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings, δήλωσε:

  Το καλό ξεκίνημα του 2021 αναδεικνύει την ικανότητά μας να διατηρούμε και να αξιοποιούμε τη δυναμική που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια και να θέτουμε έτσι μια καλή βάση για μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά για την Cenergy Holdings. Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, οι εμπορικές μας ομάδες, τόσο στον κλάδο καλωδίων όσο και στον κλάδο σωλήνων χάλυβα, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο παραγγελιών, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικά ενεργειακά έργα ανά τον κόσμο. Οι πρόσφατες αναθέσεις της υποθαλάσσιας καλωδιακής διασύνδεσης του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα, της κατασκευής ενός υπεράκτιου αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης στο Ισραήλ, καθώς και οι συμβάσεις-πλαίσια που υπογράφηκαν με σημαντικούς διαχειριστές δικτύων είναι μερικά παραδείγματα της επιτυχημένης εμπορικής μας δραστηριότητας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

  Για την υπόλοιπη χρονιά, η περαιτέρω ενίσχυση του τρέχοντος προγράμματος Βιομηχανικής Αριστείας και τα αυξημένα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια παραμένουν πρώτες προτεραιότητες. Αυτές οι πρωτοβουλίες θα μας οδηγήσουν στη νέα ψηφιακή εποχή, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού μας και την αδιάκοπη λειτουργία των εργοστασίων μας, και θα μας επιτρέψουν να παραμείνουμε σωστά τοποθετημένοι στην συναρπαστική και συνεχώς εξελισσόμενη παγκόσμια αγορά ενέργειας".

   

  Δείτε την πλήρη ανακοίνωση με τα αποτελέσματα εδώ 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ