Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 17:22

  ΕΛΠΕ: Εξετάζουμε εναλλακτικά σχέδια για την οργανωτική και εταιρική δομή, δεν επηρεάζουν τη μετοχική σύνθεση

  ΕΛΠΕ: Εξετάζουμε εναλλακτικά σχέδια για την οργανωτική και εταιρική δομή, δεν επηρεάζουν τη μετοχική σύνθεση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τη νέα του στρατηγική, ο όμιλος των ΕΛΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει ότι πράγματι εξετάζει "εναλλακτικά σχέδια για τη βελτιστοποίηση της οργανωτικής και εταιρικής δομής μεταξύ των νομικών προσώπων/θυγατρικών του Ομίλου", με τις αλλαγές να μην επηρεάζουν "τη μετοχική σύνθεση της Εταιρείας".

  Πιο αναλυτικά, τα ΕΛΠΕ σημειώνουν:

  "Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει προχωρήσει στην επικαιροποίηση του στρατηγικού του προγραμματισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που επηρεάζουν την Ελληνική και τη διεθνή ενεργειακή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό ενσωματώνονται και εξειδικεύονται οι στόχοι σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) καθώς και το επενδυτικό πρόγραμμα προς τις κατευθύνσεις αυτές. Επιπλέον, έχει ήδη δρομολογηθεί η αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης της Εταιρείας, σε συμμόρφωση προς το Ν. 4706/2020, ενώ εξετάζονται και εναλλακτικά σχέδια για τη βελτιστοποίηση της οργανωτικής και εταιρικής δομής μεταξύ των νομικών προσώπων/θυγατρικών του Ομίλου.

  Οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν τη μετοχική σύνθεση της Εταιρείας. Η Εταιρεία θα προβεί σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού όταν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και συμμόρφωσης προς το Ν. 4706/2020 τελούν υπό την έγκριση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έχει συγκληθεί για την 20η Μαΐου 2021. Για τα θέματα της ημερησίας διατάξεως της παραπάνω συνέλευσης, η Εταιρεία έχει προβεί εμπροθέσμως σε όλες τις προβλεπόμενες ανακοινώσεις/ενημερώσεις και το υποστηρικτικό υλικό είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της εταιρείας (https://www.helpe.gr/investor-relations/shareholdersmeetings/extraordinary-general-meeting/)".

  Διαβάστε ακόμη

  * ΕΛΠΕ: Επενδύσεις 4 δισ. ευρώ για τον πλήρη μετασχηματισμό του ομίλου

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ