Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Απρ-2021 14:23

  Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των ελληνικών blue chips και τα νέα trades στο Χρηματιστήριο

  Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των ελληνικών blue chips και τα νέα trades στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Αδύναμα, όπως αναμενόταν", χαρακτηρίζει η Merit Securities τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εταιρείες του FTSE Large Cap.

  Οπως αναφέρει: 

  * Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών (εκτός τραπεζών) υποχώρησε κατά 21% σε ετήσια βάση.

  * Τα EBITDA (εκτός τραπεζών) μειώθηκαν κατά 14% σε ετήσια βάση.

  * Τα καθαρά κέρδη (εκτός τραπεζών) υποχώρησαν κατά 8% σε ετήσια βάση.

  * Λαμβάνοντας υπόψη και τις τράπεζες, οι ζημίες ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ λόγω της ζημίας που κατέγραψε η Eurobank από την τιτλοποίηση ΜΕΑ (Project Cairo).

  * Οι ελεύθερες ταμειακές ροές μειώθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση, λόγω ταμειακών εκροών των Motor Oil, Lamda Development, Aegean Airlines και Ελλάκτωρ. Εάν τις εξαιρέσουμε, οι ελεύθερες ταμειακές ροές αυξήθηκαν κατά 35% σε ετήσια βάση, πρωτοφανής επίδοση στα τελευταία χρόνια.

  * Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά 482 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση στα 14,6 δισ. ευρώ. Καθαρό ταμείο εμφάνισαν μόνο οι ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και η ΕΧΑΕ.

  * Αδύναμα αποτελέσματα εμφάνισαν οι Motor Oil, Eλλάκτωρ, Αεροπορία Αιγαίου και Lamda Development. Ωστόσο, το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει αλλάξει προς το καλύτερο για τις περισσότερες εταιρείες.

  Επενδυτικές ιδέες 

  Η Merit Securities αναφέρει πως συνεχίζει να εστιάζει σε εταιρείες που παράγουν ελεύθερες ταμειακές ροές και προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις.

  Οπως αναφέρει: 

  * Οι καλύτερες επενδυτικές ιδέες για "αγορά" στα τρέχοντα επίπεδα είναι οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών. Η χρηματιστηριακή είναι πλέον "ουδέτερη" για τις Jumbo και ΔΕΗ, γιατί βρίσκονται πολύ κοντά στις τιμές στόχους που έχει θέσει.

  " Επίσης, παραμένει "ουδέτερη" για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς -όπως εξηγεί- το ράλι των μετοχών οφείλεται στην ένταξη της Eurobank στον MSCI Greece Standard και όχι στη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών. Η ποιότητα των κεφαλαίων είναι χαμηλή και για τον λόγο αυτό, πιστεύει ότι όλες οι τράπεζες, θα προχωρήσουν σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου μεσοπρόθεσμα. Οι κύριες επιλογές της από τον κλάδο είναι η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ