Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Απρ-2021 07:54

  Cicicom: Στο LoRaAlliance η έξυπνη ελληνική εταιρεία

  Cicicom: Στο LoRaAlliance η έξυπνη ελληνική εταιρεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Έχουμε ακούσει για έξυπνες συσκευές, έξυπνες εφαρμογές, έξυπνα σπίτια και έξυπνες πόλεις. Πίσω από αυτές τις εφαρμογές υπάρχουν "έξυπνες” εταιρείες, που φέρνουν στη ζωή μας το Internet of Things (ΙοΤ),την επικοινωνία και τον εξ αποστάσεως έλεγχο συσκευών.

  Δηλαδή μας παρέχουν τη δυνατότητα, μέσα από την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει, να εντοπίσουμε μια κενή θέση parking σε ένα γεμάτο και απέραντο χώρο στάθμευσης ή να "βρούμε” το σημείο που παρκάραμε το αυτοκίνητό μας ώρες πριν. Νακ λείσουμε την παροχή του νερού στο εξοχικό μας ενώείμαστε στην πόλη ή του σπιτιού μας ενώ βρισκόμαστε στη δουλειά. 

  Τέτοιες λύσεις προσφέρει η Cicicom μια έξυπνη ελληνική εταιρεία, που εκτός της τεχνολογικής εξειδίκευσης, προσφέρει end-to-end λύσεις μέσω του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) σε καταναλωτές, επιχειρήσεις, Δήμους και Οργανισμούς.  

  Με έδρα την Αθήνα, η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού και σε λύσεις IoT All-In-One (ολοκληρωμένες λύσεις IoT), αξιοποιώντας δίκτυα ευρείας περιοχής χαμηλής ισχύος (LoRaWAN® & Nb-IoT), στα οποία οι συσκευές μπορούν και ανταλλάσσουν δεδομένα, καταναλώνοντας πολλή χαμηλή ενέργεια (μπαταρία), εκπέμποντας ταυτόχρονα σε ιδιαίτερα μεγάλη εμβέλεια. 

  Η υψηλής τεχνολογίας αισθητήρες που κατασκευάζει η εταιρεία αλλά και όλοι οι αισθητήρες/μετρητές που χρησιμοποιεί, παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω της web πλατφόρμας της, η οποία παρέχει σε πραγματικό χρόνο, ανάλυση δεδομένων και στατιστικά στοιχεία. 

  Οι λύσεις έξυπνου parking, έξυπνης υδρομέτρησης, έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων και έξυπνου φωτισμού έχουν εφαρμοστεί εντός και εκτός Ελλάδας σε έξυπνες πόλεις, εταιρείες τεχνολογίας, εμπορικά κέντρα κ.ά.

  Για παράδειγμα, με τη λύση της αποτρεπτικής στάθμευσης (Smart Violation Monitoring), η Cicicom δημιούργησε ένα καινοτόμο  πιστοποιημένο προϊόν έξυπνου μαγνητικού αισθητήρα, με δυνατότητα αναγνώρισης οχήματος. Xρησιμοποιώντας, αυτούς τους εξελιγμένους αισθητήρες της Cicicom, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ειδικών συσκευών στα οχήματα των ειδικών ομάδων (π.χ. ΑΜΕΑ ή μονίμων κατοίκων), εντοπίζονται τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

  Η επικοινωνία των αισθητήρων με τις συσκευές των κατόχων των θέσεων, επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τον εντοπισμό των οχημάτων των παραβατών, ως μη εξουσιοδοτημένα για στάθμευση στις συγκεκριμένες θέσεις.

  Η συγκεκριμένη λύση της αποτρεπτικής στάθμευσης με εξοπλισμό της Cicicom έχει ευρεία απήχηση στο εξωτερικό και επιλέχθηκε ήδη να υλοποιηθεί σε Σουηδία και Γαλλία. Παράλληλα διευρύνει περαιτέρω τις δραστηριότητες της αναλαμβάνοντας projects εκτός από την Ελλάδα και την Ευρώπη (Ιταλία, Πορτογαλία, Β. Μακεδονία, Σουηδία και Γαλλία), σε Μέση Ανατολή και Η.Π.Α. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει έργα σε Ντουμπάι και Λίβανο. 

  Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η Cicicom είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία ολοκληρωμένων λύσεων, που πρόσφατα έγινε μέλος στο LoRaAlliance®, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, αφιερωμένου στην προώθηση της διαλειτουργικότητας και της τυποποίησης των τεχνολογιών που σχετίζονται με το ανοιχτό πρότυπο LoRaWAN®. 

  Μιλώντας στο capital.gr ο ιδρυτής και CEO της Cicicom Δρ. Νικόλαος Μπίσιας ανέφερε: "είμαστε υπερήφανοι που πλέον ανήκουμε στην ελίτ των εταιρειών που ασχολούνται με τις συγκεκριμένες πρωτοπόρες τεχνολογίες. Αυτή η ιδιότητα μέλους θα επιτρέψει περαιτέρω στην Cicicom να προωθήσει την ανάπτυξη καινοτόμων, βιώσιμων, αποτελεσματικών και ολοκληρωμένων λύσεων IoT σε όλο τον κόσμο.

  Στην Cicicom έχουμε χαράξει μια στρατηγική ESG (περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση) με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη, επενδύοντας στην Ορθή Εταιρική Διακυβέρνηση και ενισχύοντας την  διαφάνεια στη διαχείριση. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε έξυπνες λύσεις προς όφελος όχι μόνο της επιχείρησης, αλλά συνολικά της οικονομίας και της κοινωνίας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ