Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Απρ-2021 08:05

  Απορρίφθηκε το αίτημα της προσωρινής διαταγής - Κανονικά η σημερινή Γ.Σ. της Ελλάκτωρ (upd)

  Απορρίφθηκε το αίτημα της προσωρινής διαταγής - Κανονικά η σημερινή Γ.Σ. της Ελλάκτωρ (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:22

  της Ελένης Μπότα

  Για σήμερα στις 11 π.μ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ με βασικό θέμα της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 120,5 εκατ ευρώ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή γ.σ μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ίδια εταιρεία και με τα οποία ζητείται η ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 27.1.2021 καθώς και οι μετέπειτα αποφάσεις του ΔΣ που εκλέχθηκε από την συγκεκριμένη γενική συνέλευση.

  Ως εκ τούτου, η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Θα αναβαλλόταν στην περίπτωση που η απόφαση του δικαστηρίου έκανε δεκτή την αίτηση της προσωρινής διαταγής. 

  Στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί, για να εγκριθεί η ΑΜΚ της εταιρείας απαιτούνται τα 2/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου. 

  Σήμερα το επίσημο ποσοστό της Reggeborgh ανέρχεται στο 27,34% στο οποίο περιλαμβάνεται και η option του 12,546% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας, ενώ εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου με τα οποία θα εμφανιστούν στη γενική συνέλευση η πλευρά των κ.κ Καϋμενάκη και Μπάκου. 

  Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη γ.σ του Ελλάκτωρα η Greenhill Investment Limited, υποστήριξε ότι κατέχει 42,9 εκατ. μετοχές (ήτοι ποσοστό 25,5%). 

  Ωστόσο όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης οι δύο εφοπλιστές είχαν τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν μόνο σε 3,33 εκατ. μετοχές.

  Τα δικαιώματα ψήφου για τις υπόλοιπες μετοχές που ελέγχει (39,647 εκατ. μετοχές ή 18,5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) είχαν  εκχωρηθεί σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, ως ενέχυρο στην πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία Aiolos Investor. 

  Μαζί με την Greenhill, τάσσεται η εταιρεία Pemanoaro Limited που ελέγχεται από τους αδελφούς Καλλιτσάντση και κατέχει  συνολικά 11.835.210 δικαιώματα ψήφου, δηλαδή ποσοστό 5,5235% της Ελλάκτωρ.

  Τέλος άγνωστο παραμένει προς το παρόν, ποια στάση θα κρατήσουν οι θεσμικοί επενδυτές, οι τράπεζες αλλά ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης, ο οποίος ελέγχει ποσοστό 4,8% της Ελλάκτωρ. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ