Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Απρ-2021 23:07

  Bloomberg: Paulson, Helikon Investment και Αριστοτέλης Μυστακίδης στην ΑΜΚ της Πειραιώς

  Bloomberg: Paulson, Helikon Investment και Αριστοτέλης Μυστακίδης στην ΑΜΚ της Πειραιώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο John Paulson είναι μεταξύ των επενδυτών που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς που έχει στόχο να βοηθήσει την ελληνική τράπεζα να εξυγιάνει τον ισολογισμό της και να επιτρέψει στην κυβέρνηση να μειώσει τη συμμετοχή της, αναφέρει το Bloomberg. 

  Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής - ήδη ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους στη δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα -  θα αναλάβει ένα σημαντικό μερίδιο μαζί με άλλους anchor investors, στο πλαίσιο της διάθεσης των μετοχών που θα μπορούσε να φτάσει έως τα 1,38 δισ. ευρώ, αναφέρει στο Πληροφοριακό η Πειραιώς, μεταδίδει το Bloomberg. 

  Οι Paulson & Co., Helikon Investment Ltd. και Αριστοτέλης Μυστακίδης έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μερίδια ως βασικοί (cornerstone) επενδυτές. Ο Paulson θα μπορούσε να φτάσει έως και το 18,6% της τράπεζας αντί του 4,6% που κατέχει σήμερα. 

  Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας εξυγίανσης από την Πειραιώς που περιλαμβάνει επίσης την μείωση του δείκτη των επισφαλών δανείων κάτω από το 3% σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, από 45% το προηγούμενο έτος, και ένα σχέδιο για την πώληση νέου χρέους μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει το πρακτορείο.

  Το μεγαλύτερο μέρος των νέων μετοχών -περίπου το 85%- αναμένεται να κατευθυνθεί σε θεσμικούς επενδυτές στο πλαίσιο ιδιωτικής τοποθέτησης (private placement), αναφέρει το Bloomberg. Ανάλογα με το ποσό που θα αντλήσει η Πειραιώς τις επόμενες ημέρες, το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμένεται να δει το μερίδιο του που φτάνει το 61% να μειώνεται στο μισό, αναφέρουν πηγές με γνώση της κατάστασης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ