Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Απρ-2021 20:39

  Mytilineos: Αναθεώρησε σε σταθερό το outlook η Fitch, επιβεβαιώνει το 'BB'

  Mytilineos: Αναθεώρησε σε σταθερό το outlook η Fitch, επιβεβαιώνει το 'BB'
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε το outlook της Mytilineos S.A. σε σταθερό από αρνητικό, ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDR) στο  'BB'. 

  Ο οίκος επιβεβαίωσε επίσης την μη εξασφαλισμένη αξιολόγηση με εξοφλητική προτεραιότητα 'BB' στα χρεόγραφα εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A. με την εγγύηση της MYTIL. 

  Στην ανάλυση της η Fitch σημειώνει ότι η αναθεώρηση του outlook σε σταθερό αντανακλά τα καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά αποτελέσματα της MYTIL το 2020 καθώς "και την εκτίμηση μας ότι η μόχλευση αναμένεται να παραμείνει εντός των ευαισθησιών μας από το 2022 και στη συνέχεια, παρά τις μεγάλες κεφαλαιακές δαπάνες (capex) το 2021-2024 καθώς θα επεκτείνει οργανικά το τμήμα ενέργειας". 

  Ο οίκος σημειώνει ακόμα ότι θεωρεί την επέκταση του ομίλου στον λιγότερο κυκλικό τοµέα της ηλεκτρικής ενέργειας πιστωτικά θετική κίνηση και επισημαίνει ότι περιμένει ισχυρή ζήτηση για βιώσιμα έργα σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που αναμένεται να υποστηρίξει την βελτίωση των επιδόσεων στον ευρύτερο τομέα των κατασκευών. 

  Αναφέρει παράλληλα ότι η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης υποστηρίζεται από την ρευστότητα με λογικούς όρους χωρίς ουσιώδεις ωριμάνσεις χρέους πριν το 2024, ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ, ένα συνεργιστικό επιχειρηματικό μοντέλο, τον κάθετα ενοποιημένο και χαμηλού κόστους κλάδο της μεταλλουργίας καθώς και ένα ισχυρό και αναπτυσσόμενο μερίδιο αγοράς στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού που δίνει στον όμιλο διατηρήσιμες ταμειακές ροές. 

  Διατηρεί "ΒΒ" η Standard and Poor's 

  Την ίδια στιγμή σε δική της έκθεση η Standard and Poor's διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα του ομίλου στο "BB-". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ