Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 12:19

  Τι φέρνει η συνεργασία της Amazon με τα ΕΛΤΑ

  Τι φέρνει η συνεργασία της Amazon με τα ΕΛΤΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον δρόμο για πιο γρήγορες παραδόσεις παραγγελιών από την Amazon, με παρακολούθηση της πορείας της παραγγελίας μέχρι την πόρτα του πελάτη και με χαμηλότερο κόστος ανοίγει η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

  Η Amazon συνεργάζεται κυρίως με διεθνείς εταιρείες μεταφορών για τις παγκόσμιες αποστολές, αλλά και με εταιρείες σε εθνικό επίπεδο που αναλαμβάνουν το "τελευταίο μίλι", δηλαδή την παράδοση των εμπορευμάτων στον τελικό προορισμό.

  Σε αυτό το επίπεδο, για την τελική παράδοση στον πελάτη, ήρθε και η συμφωνία συνεργασίας της Amazon με τον όμιλο των ΕΛΤΑ, μετά από διαδικασία προσφορών. Η συνεργασία, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, δεν είναι αποκλειστική αλλά αφορά το σύνολο της χώρας, καθώς θα αξιοποιηθεί το εκτεταμένο δίκτυο των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε όλη την Επικράτεια.

  Η επίτευξη της συμφωνίας αναμένεται να ενισχύσει τη δραστηριότητα των ΕΛΤΑ σε μια περίοδο που η εταιρεία βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού. Το πλάνο εξυγίανσης προχωρά κανονικά μετά από τον ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και πλέον μπαίνει στη φάση της αναδιάρθρωσης της οργανωτικής δομής και αναδιοργάνωσης του δικτύου.

  Παράλληλα, προχωρούν βελτιωτικές κινήσεις ειδικά στον κλάδο των ταχυμεταφορών. Ειδικότερα, έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στο σύστημα ιχνηλάτησης (Track & Trace) αποστολών που άνοιξε και το δρόμο για τη συνεργασία με την Amazon.

  Κ.Κ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ