Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 07:49

  Γιατί η Reds πάγωσε πώληση οικοπέδου στη Ρουμανία

  Γιατί η Reds πάγωσε πώληση οικοπέδου στη Ρουμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  "Στοπ" στην πώληση του οικοπέδου της Reds, θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ στη Ρουμανία, αποφάσισε η νέα διοίκηση της εταιρείας. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Reds που συνεδρίασε προ ημερών, αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης για πώληση του οικοπέδου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι στην τιμή των 11,4 εκατ ευρώ. 

  Η εν λόγω πώληση αποτέλεσε σημείο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της προηγούμενης διοίκησης της Reds και του μετόχου και νυν εκτελεστικού προέδρου της Άκτωρ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου (και νυν προέδρου της Reds), αναφορικά με το τίμημα πώλησης του ακινήτου, το οποίο κρίθηκε χαμηλό. 

  Η πρώτη γενική συνέλευση της Reds πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου κατόπιν αιτήματος του κ. Παναγιωτόπουλου με στόχο να αποτραπεί η συγκεκριμένη πώληση του ακινήτου στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

  Mάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος σε εξώδικη δήλωση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος αιφνιδιάστηκε από την πρόταση για την πώληση του ακινήτου, δεδομένου ότι τον περασμένο Μάιο, αν και δέχτηκε πρόταση για την πώληση έναντι 20 εκατ. ευρώ, η απάντηση της διοίκησης της REDS ήταν: "δεν πουλάμε”. 

  Τελικώς η επαναληπτική γενική συνέλευση της Reds, στις 22 Ιανουαρίου έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του ακινήτου στην τιμή των 11,4 εκατ ευρώ.  Όπως υποστήριξε η τότε διοίκηση της εταιρείας το ακίνητο είχε αποτιμηθεί περί τα 6 εκατ. ευρώ από δύο ανεξάρτητους εκτιμητές, ενώ στην οικονομική έκθεση της εταιρείας εγγράφεται στη λογιστική αξία των 5,8 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τη προηγούμενη διοίκηση της Reds η πώληση του ακινήτου κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου η εταιρεία να αποκτήσει την απαιτούμενη ρευστότητα λόγω των πιέσεων που ασκούνται από τη λειτουργία του Smart Park στα Σπάτα, καθώς και για να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις όπως στο ακίνητο της Κάτζας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ