Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Απρ-2021 12:37

  Ενδιαφέρον Β. Μαρινάκη για συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

  Ενδιαφέρον Β. Μαρινάκη για συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή φέρεται να έχει εκδηλώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες εάν ο κ. Μαρινάκης προχωρήσει στην τοποθέτηση θα αφορά σε μικρή συμμετοχή, η οποία θα αντιπροσωπεύει μονοψήφιο ποσοστό της ενεργειακής.

  Σημειώνεται ότι τελευταία ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης Γιώργος Περιστέρης πραγματοποιεί placements της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με premium στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή, με τα έσοδα από τα οποία χρηματοδοτεί την ενίσχυση της θέσης του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την αποχώρηση της Reggeborgh. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό του κ. Περιστέρη και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αθροιστικά θα είναι της τάξης του 50%.  

  Σε ό,τι αφορά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το ποσοστό του κ. Περιστέρη ανέρχεται στο 27% και αναμένεται να πλησιάσει τα επίπεδα του 32 έως 33%. 

  Η κίνηση του κ. Μαρινάκη συνδέεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και με τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή αγορά και με τους στόχους για μείωση των εκπομπών ρύπων που θα πρέπει να επιτύχει τα επόμενα χρόνια ο κλάδος της ναυτιλίας.

  Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο μεγαλύτερος παίκτης της εγχώριας αγοράς παραγωγής και αποθήκευσης πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ΑΠΕ διεθνώς. Διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, και παράλληλα συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά με στόχο τα 3 GW εγκαταστάσεων ΑΠΕ μέχρι το 2025.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ