Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Απρ-2021 08:25

  Γιατί διατηρείται το κλίμα θετικών προσδοκιών για τη ΔΕΗ

  Γιατί διατηρείται το κλίμα θετικών προσδοκιών για τη ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Συνεχίζεται το κλίμα θετικών προσδοκιών για τη ΔΕΗ καθώς η εταιρεία φαίνεται να έχει αφήσει οριστικά πίσω της τα προβλήματα του παρελθόντος. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του 2020 τα οποία προβλέπεται να πιστοποιήσουν τη θετική πορεία της επιχείρησης, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά και το guidance της ΔΕΗ να τοποθετούν τα λειτουργικά κέρδη EBITDA στα επίπεδα των 900 εκατ. ευρώ, έναντι 333,6 εκατ. ευρώ το 2019. Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο η επιχείρηση ανακοίνωσε λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα 696 εκατ. ευρώ έναντι 96,9 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2019.

  Χθες εξάλλου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπεγράφησαν οι συμβάσεις για το νέο πρόγραμμα τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 90 ημερών, ποσού μέχρι 325 εκατ. ευρώ με την PIMCO. Το πρόγραμμα αναμένεται να φέρει στα ταμεία της ΔΕΗ περί τα 200 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 325 εκατ. ευρώ ενισχύοντας τη ρευστότητα της επιχείρησης.

  Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει ήδη αντλήσει τα πρώτα 150 εκατ. ευρώ από το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης οφειλών διάρκειας 60 ημερών. Οι καταβολές από τις δύο τιτλοποιήσεις γίνονται τμηματικά ανάλογα με τη διαχείριση των οφειλετών.

  Σημειώνεται εξάλλου ότι η επιχείρηση προχώρησε πρόσφατα στην άντληση 775 εκατ. ευρώ από τις δύο ομολογιακές εκδόσεις, που σημαίνει ότι μαζί με τα έσοδα από την τιτλοποίηση, η ΔΕΗ αποκτά ρευστότητα άνω του 1 δις. ευρώ.

  Στο ίδιο κλίμα κινείται και η μετοχή της επιχείρησης η οποία κατέγραψε υψηλό 52 εβδομάδων. Με την τιμή στα 9,8 ευρώ, η κεφαλαιοποίηση της επιχείρησης βρίσκεται στα 2,2736 δις. ευρώ, έχοντας, υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα χαμηλά έτους Απρίλιο του 2020 στα 2,4 ευρώ.

  Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι στα τρέχοντα επίπεδα κεφαλαιοποίησης, η μετοχή της ΔΕΗ θέτει υποψηφιότητα για πιθανή είσοδο στον MSCI, με την αναδιάρθρωση των δεικτών να είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Μαΐου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021