Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Απρ-2021 10:40

  Προσφυγή για τον διαγωνισμό της Ψυττάλειας καταθέτει η ΑΚΤΩΡ

  Προσφυγή για τον διαγωνισμό της Ψυττάλειας καταθέτει η ΑΚΤΩΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελένης Μπότα

  Προσφυγή στον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για τη διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας, στον οποίο συμμετέχει από κοινού με την ABAΞ, καταθέτει η ΑΚΤΩΡ.

  Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της εταιρείας μέσα στις επόμενες μέρες (δίνεται προθεσμία 10 ημερών για κατάθεση προσφυγών) αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ένδικα μέσα προκειμένου να μην ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές που έχουν υποβληθεί από τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα (Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat, Μυτιληναίος – Χ.Κωνσταντινίδης- ACEA) για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ.

  Χτες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των συμμετεχόντων δίνοντας μικρή διαφορά στη βαθμολογία μεταξύ των δύο πρώτων σχημάτων.

  Ειδικότερα το σχήμα ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΑΒΑΞ – ΕΡΓΟΤΕΜ βαθμολογήθηκε με 109,93, το σχήμα INTRAKAT – SUEZ INTERNATIONAL – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με 108,0

  και η κοινοπραξία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ βαθμολογήθηκε με 106,0.

  Με την προσφυγή της η ΑΚΤΩΡ, θα ζητήσει το μη άνοιγμα των οικονομικών προσφορών μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις που θα υποβάλλει για την βαθμολογία των τεχνικών προσφορών που έχει δοθεί στα συμμετέχοντα σχήματα. 

  Όπως ανέφερε το Capital.gr, o διαγωνισμός την διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας έχει περάσει από σαράντα κύματα τους τελευταίους μήνες, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας και έγκριση δύο παρατάσεων της σύμβασης (η δεύτερη παράταση έληξε 31 Μαρτίου 2021) στο σχήμα των ΑΚΤΩΡ – Άβαξ που είναι εγκατεστημένοι την Ψυττάλλεια από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του κέντρου.

  Αρχικά η Επιτροπή του διαγωνισμού είχε προτείνει την αποκλεισμό των δύο άλλων σχημάτων (Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat, Μυτιληναίος – Χ.Κωνσταντινίδης- ACEA), προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Γάλλων της Suez, με την υπόθεση να φτάνει μέχρι το Μεγάρο Μαξίμου.

  Ο διαγωνισμός ουσιαστικά πάγωσε για ένα διάστημα και η ΕΥΔΑΠ ζήτησε τη συνδρομή του ΤΕΕ αλλά και νομικού γραφείου για τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής αλλά και επιπρόσθετες διευκρινίσεις από τα δύο άλλα σχήματα, τα οποία είχαν αρχικά αποκλειστεί.

  Αυτό προκάλεσε την προσφυγή της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ στο ΣτΕ, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

  Η λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ Ψυττάλειας, ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων στην Ευρώπη αφορά και την εκτέλεση εργασιών και λειτουργικών ρυθμίσεων για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εγκατάστασης, εξασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό όφελος για τους πολίτες και το περιβάλλον.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ