Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Απρ-2021 07:43

  Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ για τη διαχείριση της Ψυτάλλειας

  Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ για τη διαχείριση της Ψυτάλλειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία που θα ανοίξουν και οι τρεις προσφορές που έχουν υποβληθεί για το έργο, το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ. 

  Τα τρία σχήματα που διεκδικούν τη σύμβαση είναι: Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat, Μυτιληναίος – Χ.Κωνσταντινίδης- ACEA, ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ- ΕΡΓΟΤΕΜ. 

  Ο διαγωνισμός για την διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας έχει περάσει από σαράντα κύματα τους τελευταίους μήνες, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας και έγκριση δύο παρατάσεων της σύμβασης (η δεύτερη παράταση έληξε 31 Μαρτίου 2021) στο σχήμα των ΑΚΤΩΡ – Άβαξ που είναι εγκατεστημένοι την Ψυτάλλεια από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του κέντρου.

  Αρχικά η Επιτροπή του διαγωνισμού είχε προτείνει τον αποκλεισμό των δύο άλλων σχημάτων (Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat, Μυτιληναίος – Χ.Κωνσταντινίδης- ACEA), προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Γάλλων της Suez, με την υπόθεση να φτάνει μέχρι το Μεγάρο Μαξίμου.

  Ο διαγωνισμός ουσιαστικά πάγωσε για ένα διάστημα και η ΕΥΔΑΠ ζήτησε τη συνδρομή του ΤΕΕ αλλά και νομικού γραφείου για τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής αλλά και επιπρόσθετες διευκρινίσεις από τα δύο άλλα σχήματα, τα οποία είχαν αρχικά αποκλειστεί. 

  Αυτό προκάλεσε την προσφυγή της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ στο ΣτΕ, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

  Ως εκ τούτου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ έλαβε την απόφαση να ανοίξουν και οι τρεις προσφορές που έχουν υποβληθεί, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο ανάδοχος του έργου, με τις σχετικές διαδικασίες να επισπεύδονται καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει να δοθεί και τρίτη παράταση στη σύμβαση.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ