Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 07:43

  Profile: Επεκτείνεται στο εξωτερικό μέσω εξαγορών

  Profile: Επεκτείνεται στο εξωτερικό μέσω εξαγορών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την στρατηγική επέκτασης στο εξωτερικό μέσω εξαγορών, συνεχίζει η Profile. Μετά από την εξαγορά της σουηδικής εταιρείας Euronext Centevo, η οποία από μόνη της αναμένεται να αυξήσει κατά 35% τον ετήσιο τζίρο του ομίλου, η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ακόμη επένδυσης. Την πιθανότητα της νέας εξαγοράς αποκάλυψε ο πρόεδρος της Profile, Χαράλαμπος Στασινόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, χθες Τετάρτη.  

  Εξηγώντας το σκεπτικό της πρόσφατης εξαγοράς, ο διευθύνων σύμβουλος της Profile Software, Ευάγγελος Αγγελίδης σημείωσε ότι μέσω της Centevo η εισηγμένη αποκτά τεχνογνωσία σε ένα τμήμα της αγοράς που δεν είχε εκτεταμένη παρουσία. Τόσο γεωγραφικά καθώς μέσω της εξαγοράς επεκτείνεται στις σκανδιναβικές χώρες, όσο και σε επίπεδο προϊόντων, αλλά και ομάδας. 

  Η Centevo έχει δικό της πελατολόγιο που αποτελείται από ορισμένους από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς των Σκανδιναβικών χωρών που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη η συγκεκριμένη εξαγορά, αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 4,5 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του ομίλου της Profile για τη φετινή χρονιά. 
  Αν ολοκληρωθεί και το νέο deal που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε τα έσοδα του 2021 αναμένεται να αυξηθούν κατά ακόμη 1,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Profile η νέα εξαγορά αφορά επίσης εταιρεία εκτός Ελλάδας, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των εφαρμογών για τον τραπεζικό τομέα.

  Πλέον η Profile έχει παρουσία σε 45 χώρες με τον κ. Στασινόπουλο να υπογραμμίζει ότι ο αρχικός στόχος κατά την ίδρυση της Profile πριν από 30 χρόνια που ήταν να γίνει μια πολυεθνική με έδρα την Ελλάδα, έχει εκπληρωθεί. Είναι ενδεικτικό ότι το 65% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από το εξωτερικό και κυρίως από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

  Οι εκτιμήσεις για την τριετία 

  Ο κύκλος εργασιών του ομίλου της Profile για το 2021 αναμένεται να ανέλθει στα 22 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47% σε σχέση με το 2020 που διαμορφώθηκε 15 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω βελτίωση αναμένεται τα επόμενα δύο χρόνια. Το 2022 αναμένεται ότι ο κύκλος εργασιών θα φθάσει τα 30 εκατ. ευρώ και το 2023 τα 35 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται  να διαμορφωθούν σε 5,5 εκατ. ευρώ το 2021, 7,9 εκατ. ευρώ το 2022 και 9,5 εκατ. ευρώ το 2023.

  Η Profile αναμένεται να επικεντρωθεί στην διεύρυνση της πελατειακής της βάσης στο εξωτερικό. Παράλληλα όπως δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει και επιλεκτικά σε συμμετοχή σε διαγωνισμούς για έργα του Δημοσίου. 

  Ακόμη η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας που ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη, υλοποιώντας μια επένδυση που θα προσεγγίσει τα 5 εκατ. ευρώ. Το κέντρο R&D έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του με οχτώ άτομα και στόχο να φθάσει άμεσα τα 30 με 40. 

  kostaskets@capital.gr
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ