Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2021 10:08

  Reuters: Συμφωνία για την πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Capital

  Reuters: Συμφωνία για την πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Capital
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Εθνική Τράπεζα συμφώνησε να πουλήσει ένα πλειοψηφικό μερίδιο της ασφαλιστικής της μονάδας στο private equity group CVC Capital, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τραπεζικές πηγές με γνώση της διαδικασίας. 

  "Υπάρχει συμφωνία για την πώληση μεριδίου 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Capital", αναφέρει ένας από τους τραπεζίτες στο Reuters. "Θα γίνουν ανακοινώσεις για την συμφωνία αργότερα σήμερα", προσθέτει.

  Το private equity group CVC Capital, με συνολικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους 109 δισ. δολ. ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για τη μονάδα της Εθνικής και υπέβαλε δεσμευτική προσφορά πριν από ένα χρόνο περίπου. 

  Οι πηγές δεν αποκάλυψαν το αντίτιμο της συναλλαγής. 

  Το Reuters από τον προηγούμενο μήνα ανέφερε ότι η Εθνική ολοκλήρωσε τις συνομιλίες για την πώληση της θυγατρικής της στη CVC Capital, με το Δ.Σ. να στηρίζει την πώληση. 

  Η αποεπένδυση είναι μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. για την πώληση δραστηριοτήτων εκτός των βασικών της λειτουργιών. 

  Το Δ.Σ. της Εθνικής, η οποία ανήκει κατά 40% στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα σήμερα, ενόψει και της προγραμματισμένης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2020, αναφέρει το Reuters.

  Το Ταμείο επίσης στηρίζει την πώληση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ