Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2021 09:50

  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου από Wood & Company

  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου από Wood & Company
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 17,60 ευρώ από 14,80 προηγουμένως προχώρησε η Wood & Company σε πρόσφατο report της, ενώ διατήρησε την σύσταση "Αγοράς" για τη μετοχή. 

  "Παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ταιριάζει σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Wood & Company και προσθέτει: "Η συνέπεια στην εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος και η λειτουργική κερδοφορία είναι οι βασικές πτυχές που καθιστούν την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή μια ελκυστική επενδυτική ιστορία κατά την άποψή μας.

  Η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας, αλλά παρόλα αυτά διατηρούμε τη σύσταση "αγοράς" για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 14,8 ευρώ ανά μετοχή σε 17,6 ευρώ ανά μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 43% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής. 

  Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το  επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία. Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 2021-2026, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ