Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2021 07:41

  Τα σχέδια του ομίλου Φουρλή στα ακίνητα

  Τα σχέδια του ομίλου Φουρλή στα ακίνητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Σε υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο των εμπορικών ακινήτων και των αποθηκευτικών χώρων σκοπεύει να μετατραπεί το προσεχές διάστημα η εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων  του ομίλου Φουρλή, η οποία ήδη διαθέτει χαρτοφυλάκιο αξίας 190 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η σύσταση της εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων και σε ορίζοντα 24 μηνών η εισαγωγή της στο ελληνικό χρηματιστήριο (στο πλαίσιο που ορίζει η διαδικασία), ωστόσο πέραν των θεσμικών ζητημάτων η ΑΕΕΑΠ του ομίλου συνεχίζει να επενδύει.

  Ήδη έχει αποκτήσει μέσα στο 2020, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ το 50% οικοπέδων σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης με σκοπό να αναπτύξει δύο μεσαίου εμβαδού ΙΚΕΑ στο προσεχές διάστημα.

  Πέραν των παραπάνω, η διοίκηση του ομίλου Φουρλή, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα της χρήσης 2020, ανάφερε πως διαθέτει τις δυνάμεις για περαιτέρω επενδύσεις.

  Ειδικότερα, η Trade Estate AEEAΠ, έχει μηδαμινό δανεισμό της τάξης του 10%, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου κ. Β.Φουρλή, το leverage μπορεί να ανέλθει στο 50%, γεγονός που προοιωνίζεται νέες επενδύσεις.

  Εκτός των μελλοντικών σχεδίων,  ο όμιλος Φουρλή στη χρήση του 2020, στο πλαίσιο της  αναγκαίας προσαρμογής της λογιστικής αξίας των ακινήτων του υπέστη επίπτωση μόλις της τάξης των 1,4 εκατ.ευρώ.

  Καταγράφει ωστόσο επίπτωση της τάξης των 2,2 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση της συμμετοχής του κατά 50% στο Sofia Ring Mall. Σημειώνεται ωστόσο ότι η συγκεκριμένη επένδυση δεν συμπεριλαμβάνεται στην αναδυόμενη ΑΕΕΑΠ  του ομίλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ