Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Μαρ-2021 08:07

  Γιατί ο Fourlis ποντάρει στο "ελατήριο" της κατανάλωσης

  Γιατί ο Fourlis ποντάρει στο "ελατήριο" της κατανάλωσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Στο "ελατήριο” της κατανάλωσης, όταν το λιανεμπόριο επαναλειτουργήσει, ποντάρει ο όμιλος Fourlis. Όπως ανέφερε χθες Τετάρτη η διοίκηση του ομίλου, κατά τη διάρκεια του Conference Call, το πρώτο τρίμηνο ο όμιλος "έπιασε” το 90% των επιδόσεων που είχε εμφανίσει το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία, δύο από τις βασικές του αγορές βρίσκονται σε σκληρό lockdown. Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων, όπως ειπώθηκε, αυτά ευνοούνται από τη μείωση των εξόδων (ενοίκια, διαφήμιση, εργατικό κόστος). 

  Ο κ. Βασίλης Φουρλής εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις επιδόσεις του ομίλου του τη φετινή χρονιά, δηλώνοντας πως "υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι θα πάμε καλύτερα φέτος, λόγω των θετικών μηνυμάτων από τον τουρισμό και από τις επενδύσεις που πιστεύουμε ότι θα γίνουν και θα βοηθήσουν την οικονομία”. 

  Για τη φετινή χρονιά, ο όμιλος προγραμματίζει τη λειτουργία δύο "μικρών ΙΚΕΑ” σε Αθήνα και Σόφια και τεσσάρων Intersport, εκ των οποίων ένα εκπτωτικό στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, δρομολογεί την ανακαίνιση 10-12 Intersport. 

  Την ίδια στιγμή προχωρά στη μείωση της έκτασης των ΙΚΕΑ σε Ιωάννινα και Λάρισα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ελληνικού ομίλου, μέσα στο 2021 αναμένεται ο περιορισμός του εμβαδού των εν λόγω καταστημάτων σε 10.000 τ.μ. από 20.000 τ.μ. που καταλαμβάνουν σήμερα, γεγονός που θα αποφέρει σε ετήσια βάση εξοικονόμηση 3 εκατ. ευρώ, στα ταμεία του.

  Παράλληλα, προωθείται η δημιουργία μεσαίου μεγέθους καταστημάτων ΙΚΕΑ (5.000-8.000 τ.μ.) σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης, σε οικόπεδα που ήδη έχουν αποκτηθεί.

  Πέραν των παραπάνω, η διοίκηση του ομίλου Fourlis, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα της χρήσης 2020, ανέφερε πως σκοπεύει να κλείσει ακόμη 5 καταστήματα Intersport στην Τουρκία -είχε προηγηθεί το κλείσιμο 5 πριν από λίγο διάστημα- ενώ θα προχωρήσει το φθινόπωρο στην έκδοση ομολόγου αντικατάστασης του υφιστάμενου της House Market (IKEA), ύψους 40 εκατ. ευρώ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ